بوغدا آشی؛غذای محلی خوشمزه استان زنجان
به گزارش وبسایت دانشجویی، اصولا هر شهر و استانی با توجه به طبیعت و پیشینه خود غذا های محلی مختص به خود را دارد. هر چند ممکن است غذا هایی با عنوان یکسان در شهر های مختلف به شیوه های متفاوت طبخ گردد دلیل آن هم شرایط طبیعی و محیطی هر محل است که افراد متناسب با آن دستور پخت های متفاوتی برای غذا های خود دارند. بوغدا آشی غذایی بسیار خوشمزه مخصوص استان زنجان است.
حتما باید دقت کنید که حبوبات و گندم را از شب قبل بخیسانید. برای پخت حبوبات و گندم آن ها را باید روی حرارت ملایم بگذارید تا خوب پخته شوند. اگر حرارت بالا باشد آب درون ظرف خشک میگردد، ولی هنوز حبوبات مغز پخت نشده اند. سبزی بکار رفته در این آش اسفناج است. از آنجایی که این سبزی مقوی حاوی ویتامین های A و E و B، آهن، پتاسیم، ید و کلسیم است و مصرف آن در رژیم غذایی شما توصیه می گردد.
علاوه بر آن، اسفناج ضد سرطان بوده و برای حل مشکل یبوست بسیار مفید است. یبوست یک مشکل گوارشی است که بخصوص در فصل پاییز بیشتر از سایر فصول بروز می نماید و مشکلاتی زیادی برای فرد ایجاد میکند. استفاده از اسفناج یاری خواهد نمود تا گوارش بهتری داشته باشید و کمتر از یبوست رنج ببرید. علاوه بر آن اسفناج به دلیل دارا بودن ویتامین A بسیار برای چشم و بینایی مفید است؛ و بدلیل دارا بودن کلسیم برای استخوان و دندان ها هم بسیار مفید است.
مواد لازم:
اسفناج: 2 کیلو
حبوبات (نخود، لوبیا قرمز، عدس): 500 گرم
پیاز درشت: 4 یا 5 عدد
گندم: 250 گرم
روغن: 200 گرم
آرد: 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
مراحل پخت:
1. حبوبات و گندم را بخیسانید.
2. روغن را روی حرارت قرار داده و پیاز را خرد نموده و تفت دهید.
3. زردچوبه را اضافه نموده و سپس پیاز داغ را به حبوبات و گندم اضافه کنید.
4. مقداری آب مجدد روی حبوبات بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
5. آش را مرتب هم بزنید.
6. پس از پخت کامل حبوبات اسفناج را بصورت درشت خرد نموده و در آش بریزید.
7. بعد از اینکه مواد آش کامل پخت مقدار کمی روغن را روی حرارت قرار داده و دو قاشق سوپ خوری آرد را در آن سرخ کنید و به آش اضافه کنید. (این مرحله اختیاری ست).
8. پس از ده دقیقه آش آماده سرو است.
منبع: گردشبان