طرز تهیه پودینی کوسه جنوبی، دستور پخت اصیل و خوشمزه

به گزارش وبسایت دانشجویی، پودینی کوسه یکی از غذاهای اصیل جنوبی است که بیشتر در بوشهر و هرمزگان هوادار دارد. طرز تهیه پودینی کوسه، ترکیب گوشت کوسه، سبزی های معطر جنوبی و ادویه های مخصوص ماهی است که طعمی خاص و متفاوت دارد. استفاده از گشنیز و شنبلیله در کنار رب گوجه و لیمو عمانی، عطری بی نظیر به پودینی کوسه می بخشد. اگر در پی یک غذای دریایی متفاوت با اصالت جنوبی هستید، پودینی کوسه انتخابی عالی خواهد بود.

طرز تهیه پودینی کوسه جنوبی، دستور پخت اصیل و خوشمزه

مواد لازم برای پودینی کوسه

  • فیله ماهی کولی (کوسه ماهی) 500 گرم
  • پیاز 1 عدد
  • سیر 1 حبه
  • گشنیز و شنبلیله خرد شده 500 گرم
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • ادویه مخصوص ماهی 1 قاشق غذاخوری
  • پودر لیمو عمانی 1 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه و قرمز به مقدار لازم
  • نمک و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه پودینی کوسه

مرحله اول: آماده سازی ماهی

در طرز تهیه پودینی کوسه فیله کوسه را خوب بشویید و در قطعات کوچک خرد کنید. برای گرفتن بوی زهم گوشت کوسه بهتر است تکه ها را 30 دقیقه در کمی آبلیمو و نمک بخوابانید. این کار علاوه بر برطرف بوی زهم، باعث می گردد گوشت لطیف تر و خوشمزه تر گردد. سپس آبکش نموده و کنار بگذارید.

مرحله دوم: تفت دادن پیاز و سیر

در قابلمه ای مناسب کمی روغن بریزید و پیاز رنده شده (یا ریز شده) را روی حرارت ملایم سرخ کنید تا طلایی گردد. سیر رنده شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر آن بلند گردد. در این مرحله می توانید زردچوبه را هم اضافه کنید تا رنگ و بوی خوشی به مواد بدهد.

مرحله سوم: افزودن سبزی ها و رب

گشنیز و شنبلیله خردشده را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و خوب تفت دهید تا سبزی ها عطر خود را آزاد نمایند. در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه نموده و حدود پنج دقیقه با سبزی ها تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته گردد. این مرحله پایه اصلی طعم پودینی کوسه است.

مرحله چهارم: اضافه کردن ماهی و ادویه ها

حالا نوبت اضافه کردن تکه های ماهی است. فیله های آماده (تکه های ماهی را با دست فشار دهید تا آب اضافه آن گرفته گردد) را داخل قابلمه بریزید و به آرامی هم بزنید تا با سبزی و رب مخلوط شوند. ادویه مخصوص ماهی، پودر لیمو عمانی، فلفل قرمز، فلفل سیاه و کمی نمک اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا ماهی به آرامی بپزد و طعم ها با هم ترکیب شوند.

مرحله پنجم: شکل دادن و آماده سازی نهایی پودینی کوسه

پس از ترکیب کامل مواد، حرارت را کم کنید و حدود سه دقیقه اجازه دهید تا تکه های ماهی، سبزی ها و ادویه ها با هم ترکیب شوند و طعم ها به خوبی با هم آمیخته شوند. مواد را با قاشق یا دست شکل دهید و در ظرف سرو بچینید. این غذا باید غلیظ و خشک باشد و هیچ آبی نداشته باشد. پودینی کوسه آماده سرو است و می توان آن را با نان محلی یا برنج سرو کرد.

نکات تکمیلی در تهیه پودینی کوسه

در طرز تهیه پودینی کوسه رعایت چند نکته ساده می تواند طعم و کیفیت آن را به شدت بهبود بخشد. انتخاب نوع ماهی، روش آماده سازی، مقدار سبزی ها و ادویه ها و حتی سبک سرو غذا، همه در نتیجه نهایی تاثیرگذار هستند. رعایت این نکات یاری می نماید غذایی خوش عطر و خوش طعم داشته باشید و تجربه آشپزی جنوب را به برترین شکل بچشید.

انتخاب و آماده سازی گوشت کوسه در تهیه پودینه

برای طرز تهیه پودینی کوسه از فیله تازه بهره ببرید و قبل از پخت آن را 30 دقیقه در آبلیمو یا دوغ بخوابانید تا بوی زهم گوشت گرفته گردد. این روش مشابه طرز تهیه کوسه ماهی سرخ شده برای نرم شدن گوشت است و طعمی مطبوع به غذا می دهد.

استفاده درست از سبزی های معطر

گشنیز و شنبلیله طعم اصلی پودینی را می سازند. سبزی ها را تازه خرد کنید و زیاد سرخ نکنید تا تلخ نشوند. این تکنیک مشابه سبزی ریزی در طرز تهیه ماهی مرکب است و به حفظ عطر طبیعی ماهی یاری می نماید.

تنوع در انتخاب ماهی در تهیه پودینه

اگر ماهی کوسه در دسترس نبود، می توان از ماهی تن استفاده کرد و خوراکی مشابه درست کرد، مانند ماهی تن سرخ نموده. البته گوشت کوسه اصالت غذا را حفظ می نماید و طعم اصلی پودینی با آن به دست می آید.

کنترل مقدار ادویه و تندی در تهیه پودینه کوسه

ادویه مخصوص ماهی و فلفل را با دقت اضافه کنید تا طعم غذا متعادل باشد. افزودن بیش از حد فلفل ممکن است طعم دلنشین سبزی و رب را پنهان کند. این موضوع در طرز پخت ماهی تن هم اهمیت دارد.

حرارت ملایم برای پخت پودینه

همواره پودینی کوسه را روی حرارت کم بپزید تا گوشت ماهی حسابی نرم گردد و سبزی ها عطر خود را از دست ندهند. حرارت زیاد باعث می گردد گوشت سفت و سبزی ها تلخ شوند.

استفاده از ظرف مناسب برای پخت پودینه کوسه

بهتر است برای پودینی از قابلمه تفلون یا چدن بهره ببرید تا غذا به ته قابلمه نچسبد و هم زدن آسان تر باشد. قابلمه ضخیم باعث می گردد پخت یکنواخت و غلیظ شدن آبگوشت بهتر انجام گردد.

زمان استراحت قبل از سرو

بعد از پخت، اجازه دهید پودینی 10 تا 15 دقیقه استراحت کند. این کار باعث می گردد طعم ها با هم ترکیب شوند و غذا جا افتاده و خوش عطرتر گردد.

سوالات متداول درباره طرز تهیه پودینی کوسه

پودینی کوسه یکی از غذاهای سنتی و خوش طعم جنوب ایران است که با ترکیب ماهی کوسه، سبزیجات و ادویه های معطر آماده می گردد. خیلی ها هنگام پخت این غذا با سوالات متداولی رو به رو می شوند که دانستن پاسخ ها می تواند کار را ساده تر و نتیجه را لذیذتر کند.

آیا گوشت کوسه حرام است؟

گوشت بسیاری از گونه های کوسه حلال است و در جنوب ایران به خصوص هرمزگان و بوشهر مصرف می گردد.

تفاوت پودینی کوسه با طرز تهیه کوسه ماهی سرخ شده چیست؟

در سرخ کردن فقط فیله در روغن و ادویه پخته می گردد، اما پودینی یک خوراک غلیظ و پر از سبزی و ادویه است که عطر و طعمی متفاوت دارد.

آیا می توان این غذا را با ماهی تن هم درست کرد؟

بله، مشابه پودینی با فیله کوسه، می توانید فیله ماهی تن را هم بهره ببرید و طعم جدیدی بسازید. پخت ماهی تن هم در جنوب بسیار رایج است.

آیا به جای کوسه از ماهی مرکب می توان استفاده کرد؟

طرز تهیه ماهی مرکب کمی فرق دارد چون بافت سفت تری دارد، اما می توان از دستور پودینی برای ایجاد یک خوراک مشابه استفاده کرد.

آیا پودینی کوسه با گوشت کوسه تازه بهتر می گردد یا یخ زده؟

گوشت تازه طعم بهتری دارد اما اگر از نوع یخ زده استفاده می کنید، حتما کامل یخ زدایی کنید و برای گرفتن بوی آن، مدت بیشتری در دوغ یا مخلوط نمک و آب لیمو بخوابانید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 1 مهر 1404 بروزرسانی: 1 مهر 1404 گردآورنده: nbdfars.ir شناسه مطلب: 1284

به "طرز تهیه پودینی کوسه جنوبی، دستور پخت اصیل و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پودینی کوسه جنوبی، دستور پخت اصیل و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید