طرز تهیه سمبوسه مرغ به روش بازاری

به گزارش وبسایت دانشجویی، سمبوسه مرغ یکی از انواع سمبوسه خوشمزه، یه میان وعده عالی یا حتی یه گزینه عالی برای یا سبکه. شما می تونید سمبوسه مرغ رو با خمیر یوفکا یا فیلو آماده یا اصلا با نان لواش همراه با پنیر پیتزا یا بدون پنیر پیتزا در ترکیب با مواد اولیه متنوع در تابه یا فر درست کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه سمبوسه مرغ به روش های مختلف رو به شما آموزش بدیم.

طرز تهیه سمبوسه مرغ به روش بازاری

طرز تهیه سمبوسه مرغ با نان لواش در یک نگاه

برای تهیه سمبوسه مرغ با نان لواش، ابتدا پیاز و فلفل سبز رو نگینی خرد کنید؛ سیر و زنجبیل رو رنده کنید و جعفری تازه رو ساطوری کنید. پیاز رو با کمی روغن روی حرارت میانه برای 5 تا 7 دقیقه تفت بدید تا طلایی بشه. بعد سیر و زنجبیل رو اضافه کنید و یک دقیقه دیگه تفت بدید. مرغ چرخ نموده رو بریزید و حدود 5 دقیقه تفت بدید تا رنگش عوض بشه و آبش کشیده بشه. سپس، ادویه ها و رب گوجه فرنگی رو اضافه کنید و چند دقیقه دیگه تفت بدید تا بوی خامی رب گرفته بشه. در ادامه، فلفل سبز و جعفری رو بریزید، حرارت رو کم کنید و 5 دقیقه دیگه با درب باز بپزید تا مواد غلیظ بشن. حالا نان لواش رو برش بزنید، مواد رو داخلش بذارید، نان رو به شکل مثلث بپیچید و لبه ها رو با آب یا ترکیب آرد و آب بچسبونید. در آخر، سمبوسه ها رو در روغن داغ هر طرف 2 تا 3 دقیقه سرخ کنید تا طلایی بشن؛ بعد روی دستمال حوله ای بذارید تا روغنش گرفته بشه. سمبوسه مرغ رو تا داغه همراه با لیموترش تازه، سالاد سبزیجات و سس دلخواه سرو کنید.

برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل درست کردن سمبوسه مرغ ادامه این مطلب رو مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه سمبوسه مرغ با نان لواش (برای 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گوشت مرغ چرخ نمودهنیم کیلوگرم
پیاز (برای پیاز داغ)2 عدد میانه
روغن مایع سرخ کردنیبه میزان لازم
زنجبیل رنده شده2 قاشق چای خوری
سیر رنده شده (برای سیر داغ)2 قاشق چای خوری
فلفل قرمز1 قاشق چای خوری
فلفل سیاه1 قاشق چای خوری
زردچوبهنصف قاشق چای خوری
نمک1 قاشق چای خوری
رب گوجه2 قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده5 قاشق غذاخوری
فلفل سبز تند2 عدد
نان لواشبه میزان لازم
سس (تند یا طعم دلخواه)برای سرو با سمبوسه مرغ

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 10 تا 15 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت سمبوسه مرغ با نان لواش: 15 تا 20 دقیقه

مراحل طرز تهیه سمبوسه مرغ با نان لواش

طرز تهیه سمبوسه مرغ با خمیر یوفکا یا فیلو یا با نان لواش همراه با پنیر پیتزا به صورت یا بدون پنیر پیتزا در ترکیب با مواد اولیه متنوع در تابه یا فر قابل انجامه.

مرحله اول: مواد اولیه رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه سمبوسه مرغ با نان لواش، پیازها رو به خوبی بشورید، پوست بگیرید و بعد به صورت نگینی ریز خردشون کنید. میزان نگینی مهمه چون موقع سرخ شدن، به صورت یکنواخت طلایی می شن و طعم شون بهتر به خورد مواد می ره.

فلفل سبزها رو هم بشورید و به صورت نگینی ریز برش بزنید؛ اگه دوست دارید کمی تندتر بشه، می تونید دانه هاش رو نگه دارید. در غیر این صورت، فقط پوسته سبزش رو نگه دارید و تخم ها رو دور بریزید. سیر و زنجبیل رو هم پوست بگیرید و رنده کنید تا وقتی به باقی مواد اضافه شون می کنید عطرشون حسابی به خورد مایه سمبوسه بره.

راستی، باید جعفری تازه رو هم پاک کنید و برگ های تر و تازه جعفری رو به خوبی بشورید. جعفری شسته شده رو در سبد بریزید تا آب اضافیش خارج بشه. بعدش برگ های جعفری تازه رو به صورت نسبتا درشت ساطوری کنید.

مرحله دوم: پیاز رو تفت بدید

حالا میزانی روغن رو در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بذارید تا داغ بشه. وقتی روغن گرم شد، پیازهای خرد شده رو به تابه اضافه کنید و هم بزنید. پیازها رو برای 5 تا 7 دقیقه روی حرارت میانه تفت بدید تا پیاز کاملا سبک و طلایی بشه، نه قهوه ای سوخته.

در صورت تمایل، برای خرید روغن سرخ کردنی و پیاز داغ آماده می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: سیر و زنجبیل رو اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه سمبوسه مرغ ساده، زنجبیل و سیر له شده رو به پیازهای طلایی و تفت خورده اضافه کنید. این مواد رو حدود یک دقیقه با پیازها تفت بدید تا بوی خامی زنجبیل و سیر از بین بره و عطرشون آزاد بشه.

در صورت تمایل، برای خرید سیر داغ آماده می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: گوشت مرغ چرخ نموده رو در تابه بریزید

حالا گوشت مرغ چرخ نموده رو به تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با پیاز، سیر و زنجبیل حسابی مخلوط بشه. گوشت مرغ رو به مدت 5 دقیقه با باقی مواد تفت بدید تا رنگش تغییر کنه و کمی سرخ بشه. صبر کنید تا آب اضافی مرغ کشیده بشه.

برای خرید انواع گوشت مانند گوشت چرخ نموده مرغ می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: ادویه ها رو اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه سمبوسه مرغ بدون پنیر پیتزا، وقتشه همه ادویه ها شامل پودر فلفل قرمز، فلفل سیاه، زردچوبه و نمک رو به محتویات تابه اضافه کنید. مواد داخل تابه رو به خوبی مخلوط کنید تا ادویه ها کاملا با گوشت مرغ مخلوط بشن.

برای خرید انواع ادویه ها مانند پودر فلفل قرمز، فلفل سیاه، زردچوبه و نمک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله ششم: رب گوجه رو اضافه کنید

در ادامه، به میزان 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی رو هم در تابه بریزید. حرارت رو ملایم کنید و رب گوجه رو با حرارت کم حدود 5 دقیقه تفت بدید تا بوی خامی رب از بین بره و طعمش با گوشت و پیاز کاملا ترکیب بشه. این مرحله خیلی مهمه چون رب گوجه فرنگی به مرغ طعم و رنگ می ده و اگه زیاد سرخ نشه، بعدا طعم خامی می ده.

برای خرید رب گوجه فرنگی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هفتم: سبزیجات رو اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه سمبوسه مرغ خوشمزه و مجلسی، فلفل سبز نگینی شده و جعفری ساطوری شده رو به تابه حاوی مایه سمبوسه اضافه کنید. مواد داخل تابه رو به خوبی هم بزنید و درب تابه رو باز بذارید. حرارت رو کم کنید و اجازه بدید حدود 5 دقیقه دیگه با هم بپزن تا طعم ها به خورد هم برن و مایه سمبوسه کمی غلیظ بشه.

اگه دیدید مایه سمبوسه خیلی خشک شد، می تونید یه قاشق آب جوش اضافه کنید؛ ولی مراقب باشید آب زیاد نباشه و مایه شل نشه؛ چون وقتی سمبوسه رو می پیچید، مواد باید حالت جامد داشته باشن تا نان لواش خیس نشه.

مرحله هشتم: سمبوسه مرغ رو بپیچید

بعد از آماده شدن مایه سمبوسه مرغ، نان لواش رو روی سطح صاف پهن کنید و مواد مرغی آماده شده رو روی اون بریزید. بهتره مواد رو نزدیک به یکی از گوشه ها بریزید تا راحت تر بتونید نان رو به صورت مثلث یا رول ببندید. وقتی نان رو پیچیدید، لبه هاش رو با کمی آب یا ترکیب آرد و آب کمی مرطوب کنید و فشار بدید تا بچسبه و موقع سرخ شدن باز نشه. دقت کنید که لبه ها به خوبی چسبیده باشن؛ وگرنه موقع سرخ کردن سمبوسه، مواد از داخلش بیرون می ریزه.

برای خرید نان لواش می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله نهم: سمبوسه مرغ رو سرخ کنید

حالا میزانی روغن رو در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بذارید تا داغ بشه. روغن باید کافی باشه تا سمبوسه ها کاملا سرخ بشن ولی غرق در روغن نشن. وقتی روغن داغ شد، سمبوسه ها رو به آرومی داخل تابه بذارید و هر طرف رو حدود 2 تا 3 دقیقه سرخ کنید تا طلایی و ترد بشن. وقتی هر دو طرف طلایی شد، سمبوسه مرغ رو با کفگیر از تابه خارج کنید و روی دستمال حوله ای بذارید تا روغن اضافی گرفته بشه.

مرحله آخر: سمبوسه مرغ رو سرو کنید

بعد از اینکه روغن اضافی سمبوسه مرغ گرفته شد، اون ها رو توی ظرف سرو بچینید. می تونید کنار سمبوسه ها چند برش لیموترش تازه بذارید تا موقع خوردن روش بچکونید و از طعم ترش و جذابش لذت ببرید. بعلاوه، سرو کردن سمبوسه مرغ با انواع سس مثل سس چیلی، کچاپ یا سس سیر طعمش رو کامل تر می کنه. اگه می خواید ظاهر بهتری پیدا کنه، می تونید روش کمی جعفری خرد شده بپاشید یا کنارش سالاد سبزیجات تازه بذارید.

شما می تونید انواع سس آماده و بعلاوه انواع رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

روش تهیه سمبوسه مرغ با سیب زمینی

در طرز تهیه سمبوسه مرغ با سیب زمینی، علاوه بر مواد بالا به 2 عدد سیب زمینی میانه احتیاج دارید. سیب زمینی ها رو به خوبی بشورید و آبپز کنید. بعد پوست سیب زمینی ها رو بگیرید و له شون کنید. مایه سمبوسه رو درست مطابق رسپی بالا تهیه کنید و سیب زمینی پخته و له شده رو هم به مایه اضافه کنید. باقی مراحل رو عینا مثل دستور بالا دنبال کنید.

روش پخت سمبوسه مرغ با پنیر پیتزا

طرز تهیه سمبوسه مرغ با پنیر پیتزا به این صورته باید مایه سمبوسه رو درست مشابه رسپی اصلی آماده کنید. موقع پیچیدن سمبوسه ها، میزانی پنیر پیتزای رنده شده روی مایه سمبوسه بریزید و سپس، نان رو به صورت مثلثی یا رولی بپیچید. باقی مراحل درست مانند دستور اصلیه.

برای خرید انواع پنیر پخت و پز مانند پنیر پیتزا می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

طرز پخت سمبوسه مرغ و قارچ

در طرز تهیه سمبوسه مرغ و قارچ، علاوه بر مواد بالا به 200 گرم قارچ خرد شده احتیاج دارید. بعد از سرخ کردن پیاز، سیر، زنجبیل و گوشت مرغ چرخ نموده، قارچ خرد شده رو هم در تابه بریزید و با حرارت بالا تفت بدید تا آب قارچ کشیده بشه. باقی مراحل رو درست مطابق رسپی اصلی دنبال کنید.

برای خرید می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

روش تهیه سمبوسه مرغ ماستی

در طرز تهیه سمبوسه مرغ ماستی، ابتدا یک عدد پیاز رو خرد کنید و در کمی روغن تفت بدید تا طلایی بشه. بعد دو حبه سیر له شده رو اضافه کنید و یک دقیقه تفت بدید. حدود 300 گرم مرغ چرخ نموده رو داخل تابه بریزید و صبر کنید رنگش تغییر کنه. سپس، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و کمی پودر چیلی رو اضافه کنید.

در ادامه 2 قاشق رب گوجه فرنگی رو تفت بدید تا بوی خامی رب گرفته بشه. وقتی مایه سمبوسه پخت، حرارت رو خاموش کنید و صبر کنید کمی خنک بشه. بعد 3 قاشق (یا) رو با کمی جعفری خرد شده و یک قاشق آبلیموی تازه مخلوط کنید و به مواد اضافه کنید. این مواد رو هم بزنید تا ترکیبی خامه ای و خوش طعم به دست بیاد. حالا مواد رو داخل نان لواش بریزید و باقی مراحل رو مثل رسپی اصلی دنبال کنید.

برای خرید انواع می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

روش طبخ سمبوسه مرغ و سوسیس

در طرز تهیه سمبوسه مرغ و سوسیس، اول یک عدد پیاز رو خرد کنید و در کمی روغن تفت بدید تا طلایی بشه، بعد دو حبه سیر له شده رو اضافه کنید و کمی تفت بدید. حالا حدود 200 گرم مرغ چرخ نموده رو بریزید و صبر کنید رنگش عوض بشه. بعد 2 تا 3 عدد سوسیس رو نگینی خرد کنید و به مواد اضافه کنید و چند دقیقه با حرارت میانه تفت بدید تا کمی سرخ بشن.

ادویه ها مثل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و کمی پودر فلفل قرمز رو همراه با 2 قاشق رب گوجه فرنگی اضافه کنید و حدود 5 دقیقه تفت بدید تا طعم ها با هم ترکیب بشن. در خاتمه می تونید کمی جعفری خردشده یا فلفل سبز اضافه کنید تا عطر و رنگ بهتری پیدا کنه. حالا مواد رو داخل نان لواش بذارید و باقی مراحل رو طبق رسپی اصلی دنبال کنید.

برای خرید انواع می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

روش پخت سمبوسه مرغ با خمیر یوفکا

در طرز تهیه سمبوسه مرغ با خمیر یوفکا، باید کلیه مراحل رو عینا مشابه رسپی اصلی دنبال نموده و فقط خمیر یوفکا رو جایگزین نان لواش کنید.

برای خرید انواع می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

روش تهیه سمبوسه مرغ در فر

طرز تهیه سمبوسه مرغ در فر، باید سمبوسه ها رو مطابق دستور بالا آماده کنید. فر رو با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم بشه. سینی فر رو با کاغذ روغنی بپوشونید و سمبوسه های پیچیده شده رو روی این سینی بچینید. کمی روغن یا اسپری روغن روی سطح سمبوسه ها بپاشید و این سینی رو به مدت 15 تا 20 دقیقه در طبقه میانی فر گرم قرار بدید.

نکات مهم در طرز تهیه سمبوسه مرغ

  • پیاز رو کاملا ریز خرد کنید تا توی مواد یکدست بشه و موقع سرخ شدن خام نمونه.
  • زنجبیل و سیر رو زیاد تفت ندید چون زود می سوزن و تلخ می شن.
  • مرغ چرخ نموده رو به خوبی تفت بدید تا آب اضافیش کشیده بشه و مایه سمبوسه آبکی نشه.
  • رب گوجه فرنگی رو چند دقیقه با مرغ و پیاز سرخ کنید تا بوی خامی رب رفع بشه.
  • وقتی فلفل سبز و جعفری اضافه می کنید، درب تابه رو باز بذارید تا مایه سمبوسه آب نندازه و غلیظ بمونه.
  • مواد داخل سمبوسه رو غلیظ و سفت درست کنید تا نان لواش خیس نشه و وا نره.
  • لبه های نان رو با کمی آب یا مخلوط آرد و آب بچسبونید تا موقع سرخ شدن باز نشه.
  • حرارت روغن رو موقع سرخ کردن میانه نگه دارید تا سمبوسه ها فقط طلایی بشن و نسوزن.
  • بعد از سرخ کردن، سمبوسه ها رو روی دستمال آشپزخونه بذارید تا روغن اضافی شون گرفته بشه.
  • سمبوسه رو داغ و تازه سرو کنید چون هم خوشمزه تره و هم بافتش تردتر می مونه.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن سمبوسه مرغ

برای اینکه سمبوسه ها باز نشن چیکار کنیم؟

لبه های نان رو با کمی آب یا مخلوط آرد و آب بچسبونید و بعد سرخ کنید.

اگه بخوایم سمبوسه رو کم چرب تر درست کنیم باید چیکار کنیم؟

می تونید سمبوسه ها رو داخل فر با دمای 180 درجه حدود 15 تا 20 دقیقه بپزید تا طلایی بشن.

چه موادی می شه به ترکیب مرغ برای درست کردن سمبوسه اضافه نمود؟

سیب زمینی پخته، قارچ، سوسیس، فلفل دلمه ای یا حتی پنیر پیتزا رو می تونید اضافه کنید تا طعم جدیدی بگیره.

سمبوسه رو می تونیم از قبل آماده و فریز کنیم؟

بله. بعد از پیچیدن، سمبوسه ها رو داخل کیسه فریزر بذارید و موقع احتیاج مستقیم (بدون یخ زدایی) توی روغن داغ یا فر قرار بدید.

چه سسی برای سرو سمبوسه مرغ یا سایر انواع سمبوسه مناسبه؟

سس تند، سس کچاپ، سس سیر یا حتی ماست و خیار طعم سمبوسه رو خیلی کامل می کنن.

چه کنیم سمبوسه خیلی روغنی نشه؟

روغن رو کاملا داغ کنید؛ حرارت رو میانه نگه دارید و بعد از سرخ شدن سمبوسه ها رو روی دستمال روغن گیر بذارید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 23 شهریور 1404 بروزرسانی: 23 شهریور 1404 گردآورنده: nbdfars.ir شناسه مطلب: 1283

به "طرز تهیه سمبوسه مرغ به روش بازاری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سمبوسه مرغ به روش بازاری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید