کوفته زرشک را به سبک آشپزهای دربار صفوی درست کن!

به گزارش وبسایت دانشجویی، کوفته زرشکی یا کوفته زرشک یکی از است که می توانید به عنوان غذای مهمانی یا برای یا درست کنید. در این غذای قدیمی متعلق به دوران صفویه، کوفته ها با گوشت چرخ نموده مخلوط یا مرغ درست می شوند و در سس زرشک می پزند. کوفته زرشکی برای کسانی که رژیم لاغری هم دارند، گزینه مناسبی است و کالری کمی دارد، در عین حال، به خاطر استفاده از گوشت یا مرغ، شما را تا مدت زیادی سیر نگه می دارد. در این مقاله از در ما طرز تهیه کوفته زرشکی و نکات پخت و خوشمزه شدن کوفته زرشک را به شما آموزش خواهیم داد.

کوفته زرشک را به سبک آشپزهای دربار صفوی درست کن!

مواد لازم برای تهیه کوفته زرشک

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گوشت چرخ نموده مخلوط300 گرم
مغز گردو100 گرم
جعفری1 دسته
پیاز1 عدد میانه
سیر2 حبه
آرد نخودچی1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
پودر آویشن و تخم گشنیزبه میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
نان و برنجبرای سرو کوفته زرشکی

مواد لازم برای تهیه سس زرشک

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
زرشک1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
پیاز1 عدد میانه
گوجه فرنگی3 تا 4 عدد
شکر1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
سبزی های معطر تازهبرای تزیین

مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 1 ساعت

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کوفته زرشکی: 1 ساعت

مراحل طرز تهیه کوفته زرشکی

کوفته زرشکی یک کوفته ساده با طعم خوشمزه و ملس است که به راحتی می توانید در خانه تهیه کنید. در ادامه مرحله به مرحله طرز تهیه کوفته زرشکی را به ترتیب زیر دنبال کنید.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

در ابتدا جعفری ها را پاک کنید، بشویید و اجازه دهید آب خود را از دست بدهد. زرشک ها را در یک آبکش بریزید و آبکش را در یک کاسه آب بگذارید تا کاملا در آب باشند. به مدت 30 دقیقه زرشک ها را بخیسانید. 1 پیاز و حبه های سیر را پوست بگیرید.

در صورت تمایل زرشک را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله دوم: مواد کوفته زرشکی را با هم میکس کنید

گوشت چرخ نموده را در غذاساز بریزید و چند بار بزنید تا بیشتر منسجم گردد. 1 عدد پیاز را هم در غذاساز بریزید و حدود 1 تا 2 دقیقه بزنید تا کاملا پوره گردد. سپس سیرها را اضافه کنید و 1 دقیقه بزنید.

در صورت تمایل می توانید گوشت چرخ نموده مخلوط را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله سوم: بقیه مواد کوفته زرشکی را اضافه کنید

در ادامه جعفری های شسته و خشک شده را در غذاساز بریزید و پوره کنید. مغز گردوهای خرد شده را هم در آخر بریزید و یکی، دو دقیقه بزنید تا کاملا میکس شوند. همه مواد که یکدست شدند، مایه کوفته را از غذاساز بیرون بیاورید و در یک کاسه بریزید.

مغز گردو را می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی بخرید.

مرحله چهارم: مایه کوفته زرشکی را ورز دهید

به این مایه، پودر تخم گشنیز، پودر آویشن، فلفل سیاه، نمک و آرد نخودچی () اضافه کنید. مواد کوفته را برای چند دقیقه ورز دهید تا طعم ها به خورد هم بروند. سپس روی ظرف را بپوشانید و به مدت 30 دقیقه در یخچال بگذارید تا استراحت کند و منسجم گردد. در این فاصله مواد سس زرشک را آماده کنید.

برای خرید انواع ادویه معطر غذا و انواع آرد مثل آرد نخودچی می توانید از فروشگاه های به روش های اینترنتی و حضوری اقدام کنید.

مرحله پنجم: مواد سس زرشک را پوره کنید

گوجه فرنگی ها را بشویید و به 4 قسمت خرد کنید. آبکشی که زرشک ها را در آن ریخته اید، از آب بیرون بیاورید و زیر آب سرد بگیرید. زرشک و گوجه فرنگی ها را در غذاساز بریزید و آن را روشن کنید تا کاملا همه مواد پوره شوند. پوره را کنار بگذارید.

مرحله ششم: سس زرشک را درست کنید

یک پیاز را پوست بگیرید و رنده یا ریز خرد کنید. در یک تابه عمیق یا قابلمه، میزانی روغن بریزید و پیازها را در آن سرخ کنید تا کاملا سبک و شیشه ای شوند. اگر از رب گوجه هم در تهیه سس می خواهید بهره ببرید، در این مرحله آن را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ باز کند.

سپس گوجه و زرشک پوره شده را به همراه شکر در تابه یا قابلمه بریزید. شعله را کم کنید و درب ظرف را بگذارید.

شما می توانید روغن سرخ کردنی، شکر و رب گوجه فرنگی را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله هفتم: کوفته زرشکی را سرخ کنید

بعد از استراحت کردن کوفته ها، آنها را از یخچال بیرون بیاورید و دوباره یکی، دو دقیقه مواد کوفته را ورز دهید. در یک تابه جدا میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد.

از مواد کوفته به میزان یک نارنگی کوچک (کمی بزرگ تر از گردو) بردارید و بین دست هایتان گلوله کنید. روغن که داغ شد، کوفته را در روغن بگذارید. همه کوفته ها را به همین شکل آماده نموده و همه قسمت های آنها را در روغن سرخ کنید.

مرحله هشتم: کوفته ها زرشکی را در سس بپزید

وقتی کوفته ها سرخ شدند، آنها را به آرامی در سس زرشک بگذارید. کوفته ها را طوری در ظرف سس در حال جوشیدن بگذارید که روی هم قرار نگیرند و تقریبا 2/3 آنها در سس باشد. اجازه دهید کوفته ها به مدت 1 ساعت روی حرارت ملایم در سس بمانند و بپزند. در این مدت، از مایه سس، روی کوفته ها بریزید. وقتی کوفته ها پختند، شعله را خاموش کنید.

مرحله آخر: کوفته زرشکی را سرو کنید

بعد از آماده شدن کوفته های زرشکی، کوفته ها را در ظرف سرو بچینید و سس را روی کوفته ها بریزید. کوفته ها را با انواع سبزیجات معطر تازه خرد شده و برش های لیمو تزیین کنید. کوفته زرشکی را در کنار برنج یا نان سرو کنید.

برای خرید انواع برنج ایرانی و خارجی و نان می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه کوفته زرشکی

  • برای تهیه کوفته زرشکی با مرغ، به جای گوشت مخلوط چرخ نموده، از مرغ چرخ نموده بهره ببرید و بقیه مراحل را مانند روش بالا دنبال کنید.
  • اگر مواد را به صورت مرحله به مرحله در مخلوط کن یا غذاساز بریزید و پوره کنید، انسجام مواد کوفته بیشتر می گردد و زمان کمتری برای میکس کردن مواد لازم دارید.
  • در صورتی که غذاساز در دسترس ندارید، باید گوشت را جداگانه چرخ کنید. سبزی را ساطوری و پیاز و سیر را رنده کنید. سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید و به خوبی ورز دهید تا کاملا منسجم گردد.
  • از انواع سبزیجات معطر دلخواه تازه یا خشک در مواد کوفته یا سس کوفته می توانید بهره ببرید.
  • در زمان پخت کوفته زرشکی، هر از گاهی به غذا سر بزنید و میزانی از سس را روی کوفته ها بریزید تا کوفته ها طعم زرشک را بگیرند.
  • برای جلوگیری از وا رفتن زرشک ها و برای اینکه زرشک ها، رنگ و طعم خود را از دست ندهند، بیش از نیم ساعت، زرشک ها را در آب خیس نکنید.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن کوفته زرشکی

چرا کوفته زرشکی وا می رود؟

  • اگر مواد کوفته به خوبی با هم مخلوط نشده باشند و انسجام کافی نداشته باشند، در زمان پخت وا می روند.
  • اگر مواد کوفته به میزان کافی انسجام نداشت، کمی آرد گندم یا آرد نخودچی اضافه کنید.
  • بعد از آماده کردن مواد کوفته، مواد را در یخچال به مدت حداقل نیم ساعت استراحت دهید تا منسجم گردد.
  • می توانید قبل از سرخ کردن کوفته ها، آنها را در میزانی آرد نخودچی بغلتانید و بعد آنها را سرخ کنید.
  • روغنی که کوفته ها را در آن سرخ می کنید، باید کاملا داغ باشد.
  • در زمان پخت کوفته زرشکی، درب تابه یا قابلمه را نیمه باز بگذارید و کاملا نبندید.

ادویه کوفته زرشکی چیست؟

از ادویه های دلخواه می توانید در مواد کوفته زرشکی بهره ببرید. مخلوط فلفل سیاه، پودر کاری، پودر فلفل پاپریکا، پودر تخم گشنیز، پودر زیره، پودر آویشن و … می تواند طعم کوفته شما را بسیار خوشمزه کند.

برترین سبزی برای کوفته چیست؟

سبزی کوفته شامل نعناع، تره، جعفری، ریحان، ترخون و پیازچه می گردد. از شوید و مرزه هم می توان در این ترکیب استفاده کرد ولی نسبت آن ها باید کمتر از بقیه باشد تا مزه تره در نهایت غالب گردد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 9 آذر 1403 بروزرسانی: 9 آذر 1403 گردآورنده: nbdfars.ir شناسه مطلب: 1208

به "کوفته زرشک را به سبک آشپزهای دربار صفوی درست کن!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کوفته زرشک را به سبک آشپزهای دربار صفوی درست کن!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید