راهنمایی هواپیمای نظامی با هوش مصنوعی
به گزارش وبسایت دانشجویی، هوش مصنوعی که در خلبانی اسیر محدودیت های فیزیکی مثل مقدار نیروی گرانش قابل تحمل از سوی انسان نیست از چرخش هایی ابتکاری استفاده می کرد و خلبان نیروی هوایی نمی توانست از پس آن ها برآید.
نیروی هوایی ایالات متحده برای نخستین بار خلبانی هواپیمایی نظامی را به هوش مصنوعی سپرد که گامی مهم به سوی استفاده از هوش مصنوعی در جنگ به شمار می آید. الگوریتم هوش مصنوعی میوزیرو پس از میلیون ها شبیه سازی توانست در تاریخ 15 دسامبر در نقش یکی از خلبانان و طی مأموریتی آزمایشی بر فراز کالیفرنیا یک هواپیمای جاسوسی یو2 را راهنمایی کند.
دکتر ویلیام روپر از نیروی هوایی ایالات متحده در مقاله ای در نشریه پاپیولار مکانیک در این باره نوشت: جهش عظیمی برای استفاده از رایانه ها در عملیات نظامی آینده برداشته شده است.
در مقاله دکتر روپر آمده است: میوزیرو برنامه رایانه ای معروفی است که بدون داشتن آگاهی قبلی از قواعد بازی شطرنج، زبان رایانه ای گو و حتی بازی های ویدیویی سیطره یافته است و ما این برنامه را برای راهنمایی کردن هواپیمای جاسوسی یو2 آموزش دادیم.
این برنامه فرمانده عملیات بود یعنی اختیار تصمیم گیری نهایی را در گروه راهنمایی متشکل از انسان و رایانه به عهده داشت… با توجه به اقبال بالایی که هوش مصنوعی در دنیا پیدا نموده است باید آن را از عرصه داستان های علمی تخیلی به امور عادی نظامی خودمان وارد کنیم.
به گفته دکتر روپر که قائم مقام بخش یادگیری، فناوری و پشتیبانی در نیروی هوایی ایالات متحده است این عملیات نشان داد که چطور ارتش ما باید برای حفظ برتری در تصمیم گیری های میدان نبرد کاملاً از هوش مصنوعی استفاده کند.
او در سرانجام گفت: جنگ الگوریتمی شروع شده است.
چهار ماه پیش از این عملیات نیز هوش مصنوعی در نقش خلبان هواپیمای اف 16 توانسته بود طی چند دور نبرد هوایی مجازی که در رایانه شبیه سازی شده بود، یکی از خلبانان نیروی هوایی ایالات متحده را شکست دهد. هوش مصنوعی که در خلبانی اسیر محدودیت های فیزیکی مثل مقدار نیروی گرانش قابل تحمل از سوی انسان نیست از چرخش هایی ابتکاری استفاده می کرد و خلبان نیروی هوایی نمی توانست از پس آن ها برآید.
این نبرد هوایی به صورت زنده پخش می شد و خلبان نیروی هوایی در قسمتی از عملیات می گوید: چیز های معمولی که ما خلبانان هواپیما های جنگنده انجام می دهیم کارساز نیست.
برای نخستین بار نیروی هوایی ایالات متحده توانست راهنمایی سامانه ای نظامی را در نهایت ایمنی به هوش مصنوعی بسپارد. الگوریتم دنیای معروف میوزیرو در بازی های رایانه ای را اصلاح کردیم و با نام آرتومیو در راهنمایی رادار یو2 به کار گرفتیم. این نخستین بار بود که هوش مصنوعی آموزش دیده را برای پرواز در نقش یکی از خلبان ها به کار گرفتیم و فرماندهی عملیات را به آن سپردیم.
اوایل سال جاری وزارت دفاع ایالات متحده اعلام نموده بود برای پایه ریزی استفاده از هوش مصنوعی در عملیات جنگی در پی تدوین اصول و ضوابط اخلاقی این کار است. هدف از تدوین چنین اصول و ضوابطی را، استفاده از داوری و مراقبت به میزان مناسب در به کارگیری سامانه های هوش مصنوعی و همچنین ردگیری پذیر و فرمان پذیر کردن این سامانه ها اعلام کردند.
اما طرفداران نظارت بر تسلیحات هشدار داده بودند برای آن که تصمیم گیری های تعیین کننده مرگ و زندگی در میدان نبرد به دست هوش مصنوعی نیفتد تدابیر بیشتری ضروری است و خواهان اعمال محدودیت های بیشتر برای استفاده از این فناوری شده بودند.
لوسی ساچمن انسان شناس و متخصص کاربرد جنگی هوش مصنوعی می گوید: نگرانم که تدوین این اصول و ضوابط اندکی در راستای به فراموشی سپردن اخلاقیات باشد. واژه: مناسب، خیلی تفسیربردار است.
محققان معروف هوش مصنوعی و علوم روبات هم در سال 2015 با انتشار نامه سرگشاده ای هشدار داده بودند اگر قدرت های عظیم نظامی همچنان به ساخت جنگ افزار های هوش مصنوعی ادامه بدهند عملاً شکل گیری مسابقه تسلیحاتی دنیای در این حوزه گریزناپذیر خواهد بود.
استفن هاوکینگ، ایلان ماسک مدیرعامل شرکت تسلا و استیو ووزنیاک یکی از مؤسسان شرکت اپل از جمله امضاکنندگان آن نامه بودند و در آن آمده بود: بر این باوریم که هوش مصنوعی قابلیت زیادی دارد تا به طرق مختلف به بشریت نفع برساند و هدف گزاری در این حوزه هم باید در چنین راستایی باشد.
شروع کردن مسابقه تسلیحاتی نظامی در حوزه هوش مصنوعی نگرش غلطی است و باید برای جلوگیری از آن، جنگ افزار های تهاجمی خودگردان خارج از اختیار انسان را محدود کرد.
منبع: ایندیپندنت
منبع: فرادید