مصرف کدام میوه ها در پیشگیری از آلزایمر مؤثر است؟
به گزارش وبسایت دانشجویی، ماده خاص موجود در خوراکی هایی مثل انار، توت فرنگی و گردو به مغز در راستای از بین بردن بیماری آلزایمر یاری خواهد نمود.
غزال زیاری: ماده ای که در بعضی از مواد غذایی مثل انار، توت فرنگی و گردو یافت می گردد، در توانایی تشخیص و حذف سلول های آسیب دیده در مغز موش هایی که بیماری آلزایمر را مدل سازی می نمایند، کاربردی و مفید نشان داده است.
پژوهشگران پیش از این هم نوعی ویتامین B3 را به نام ریبوزید نیکوتین آمید (NR) شناسایی نموده بودند که در حذف میتوکندری های آسیب دیده مغز مؤثر عمل می نماید.
بیماری های تخریب نماینده عصبی چطور عمل می نمایند؟
زمانی که سیستم های پاک سازی عصبی قطع می شوند، درواقع با انباشت زباله ها، زمینه را برای بیماری های تخریب نماینده عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون فراهم می نمایند.
ویلهلم بور، بیوشیمیست دانشگاه کپنهاگ دراین باره گفته است: بسیاری از بیماران مبتلابه بیماری های زوال عصبی، در حقیقت نوعی از اختلال عملکرد میتوکندری را تجربه می نمایند که تحت عنوان میتوفوناژی نیز شناخته می گردد. این بدان معناست که مغز در از بین بردن میتوکندری های ضعیف به دردسر می افتد و نتیجه آن، تجمع این میتوکندری های ضعیف و تأثیرشان بر عملکرد مغز خواهد بود.
او ادامه داد: در نتیجه اگر شما بتوانید فرآیند میتوفاژی را تحریک نموده و میتوکندری های ضعیف را حذف کنید، به نتایج بسیار مثبتی دست خواهید یافت.
از همین رو بهره گیری از کامیون های زباله مغزی، بدین معناست که با پاک کردن بخشی از زباله های مغزی مرتبط با آلزایمر، کل سیستم کمی راحت تر و طولانی تر کار خواهد نمود.
این محققان در مطالعه قبلی خود، به موش های مبتلا به بیماری آلزایمر (AD)، ترکیبی از NR را به عنوان مکمل دادند؛ افزایش فراوری یک کوآنزیم متابولیک ضروری به نام نیکوتین آمید آدنین دی نوکلئوتید (NAD)، نهایتاً باعث کاهش پروتئین های درهم و آسیب DNA در مغزشان شد.
حالا بور و دستیارانش، متوجه شده اند که ماده ای به نام اورولیتین A که در انار یافت می گردد، تأثیر مشابهی را در مغز در حال مبارزه دارد.
محققان دریافتند که توانایی های موش های مدل AD که تحت درمان طولانی مدت با urolithin A قرارگرفته اند، در یادگیری، حافظه و حس بویایی بهبود یافته است. این پروتئین بر پروتئینی به نام کاتپسین Z تأثیرگذار است و به نظر می رسد که در مغزهای AD بیش ازحد فعال است و در التهاب نقش دارد. از سوی دیگر، بهره گیری از درمان Urolithin A فراوری پروتئین را محدود کرد و به سطحی هم تراز با مغزهای غیر آلزایمری رساند و در این شرایط، فرآیندهای سلولی خاصی که به تجزیه ضایعات بیولوژیکی یاری می نمایند، بازسازی شدند.
به علاوه درمان Urolithin A منجر به تعدیل پاسخ های ایمنی و سایر مسیرهای فیزیولوژیکی خاص برای AD شد؛ گفتنی است که گرچه چنین مکمل هایی، لزوماً باعث پیشگیری یا درمان بیماری هایی مثل آلزایمر نمی شوند؛ اما تحقیقات حکایت از آن دارد که ممکن است به بدن در مرتب کردن انبوه زباله های مولکولی در حال رشد یاری کند و بدین ترتیب پیشرفت بیماری را کاهش دهد.
موادی با کمترین عوارض جانبی
بور در این رابطه گفته: مزیت کار با ماده طبیعی، کاهش خطر عوارض جانبی است. مطالعاتی که تا به امروز اجرا شده، حکایت از آن دارد که مکمل های NAD عوارض جانبی جدی ای ندارند. البته دانش ما در خصوص اورولیتین A محدودتر است، ولی آزمایش های بالینی با اورولیتین A در بیماری های عضلانی مؤثر بوده است و حالا باید تمرکزمان را روی بیماری آلزایمر قرار دهیم.
نتایج به دست آمده تا به امروز، نتایج آزمایش روی موش هاست و تا زمانی که مطالعات بالینی ادامه پیدا ننمایند، نمی توان اطمینان حاصل کرد که اثر اورولیتین A روی مغز انسان هم مشابه است. درنتیجه الآن نمی توان قاطعانه گفت که مصرف انار و توت فرنگی تأثیر قابل توجهی بر سلامت شناختی خواهند داشت؛ اما محققان تا حدود زیادی به یافته هایشان اطمینان دارند.
بور در بخش پایانی صحبت هایش گفت: اگرچه این مطالعه روی مدل های موش انجام شد، ولی منظره مثبتی وجود دارد؛ هنوز نمی توان به شکلی قطعی درباره دوز مناسب مصرف صحبت کرد ولی به نظر من، احتیاج به مصرف بیش از یک انار در روز خواهد بود. باید این را در نظر داشت که این ماده در حال حاضر به صورت قرص در دسترس است و ما می کوشیم تا دوز مناسب آن را بیابیم.
منبع: sciencealert
54321
منبع: خبرآنلاین