راه های مقابله با کک

به گزارش وبسایت دانشجویی، کک ها، حشراتی بسیار کوچک و قهرمان پرش هستند، به همین علت گرفتن این موجودات کار بسیار دشواری است. محل مناسب تکثیر کک در روستا ها و به طور کلی تر، در منطقه های است که دام ها وجود دارند. کک ها از خون پرندگان نیز تغذیه می نمایند. گاهی دیده می گردد افرادی که برای سرگرمی به منطقه ها روستایی می روند، دچار کک زدگی می شوند، اما جای نگرانی برای این موجودات ریز نیست چرا که ما در این مطلب راه های مقابله با کک ها را به شما می گوییم.

راه های مقابله با کک

کک چیست:

کک ها حشراتی از راسته سیفوناپترا (لوله بالان) محسوب می شوند که بدون بال، خونخوار و بسیار کوچک (حدود 3 میلی متر) هستند. این حشرات قهوه ای رنگ باوجود نداشتن بال، حرکت های جهشی دارند و حدود 200 برابر طول بدن خود پرش می نمایند. کک ها بیشتر از پستانداران و گاهی از پرندگان خونخواری تغذیه می نمایند. به طورکلی از 3000 گونه کک فقط 12 گونه به انسان حمله می نمایند.

جای نیش کک چه حسی دارد؟

اگر شخص به وسیله یک کک گزیده گردد احساس خارش خواهد نمود. گزش های کک معمولاً به شکل 3، 4 نیش روی بدن است که شبیه ورم های خیلی کوچک قرمز هستند. اگر تجربه بودن در نزدیکی آغل گوسفندان را داشته باشید شاید آن را تجربه نموده باشید.

در سفرهای طبیعت گردی چطور از گزش کک پیشگیری کنیم؟

شما الزاما در سفرهایی که به طبیعت دارید دچار کک زدگی نمی شوید اما بهتر است که همواره پیشگیری های لازم انجام گردد. بهتر است بعد از هر سفر طبیعت گردی برای چند روز لباس ها و وسایل را در فضای باز قرار دهید و در سفر به منطقه ها مشکوک از اسپری های ضدعفونی نماینده در بازار بهره ببرید. هنگام حرکت در این مکان ها پاچه شلوار خود را داخل جوراب هایتان بگذارید یا گتر بپوشید.

برای آشنایی با ترفندهای کمپینگ در دل طبیعت مطلب کمپینگ در دل طبیعت چطور است؟ را مطالعه کنید.

چطور تشخیص دهیم در جایی کک وجود دارد؟

کک ھا نزدیک محل استراحت و خواب میزبان در گرد و غبار، شکاف ھای موجود در دیوار و کف ساختمان، فرش، حفرات ایجاد شده به وسیله حیوانات، آشیانه پرندگان، محل نگھداری حیوانات، کودھای دامی و زباله ھا زندگی و تخم ریزی می نمایند. کک ھا در شرایط سخت قادرند تا یک سال گرسنگی را تحمل نموده و زنده بمانند. کک ھا از نور گریزان بوده و عمدتا در میان موھا، پر حیوانات یا در تختخواب و لباس افراد دیده می شوند.

راه های مقابله با کک زدگی:

  1. به محض احساس حرکت کک روی بدن، بدن تان را خیس نموده و موجود را بگیرید. متأسفانه کک ها قهرمان پرش هستند و در صورت خشک بودن بدن گرفتن آن سخت است. سعی کنید به حمام بروید و زیر دوش، لباس های خود را دربیاورید چون آب، کک ها را بی حرکت و درنهایت نابود می نماید.
  2. برای از بین بردن کک ها، تخم ها، لاروها و پیله ها، مرتب فرش ها را با جاروبرقی تمیز کنید چون محل موردعلاقه کک ها بین پرزهای فرش است.
  3. شب از پتوهای پرزدار استفاده نکنید.
  4. لباس ها را در آب جوش انداخته و در فضای باز خشک کنید.
  5. اگر شما متوجه گزش کک شدید، محل زخم را با آب و صابون بشویید. کمی لوسیون بمالید تا از شدت خارش کم نماید. بعلاوه می توانید جهت درمان محل خارش از پماد کالامین بهره ببرید. هیچ گاه سعی نکنید محل زخم را خیلی زیاد بخارانید، چون ممکن است سبب عفونی شدن آن گردد
  6. سم پاشی: در آلودگی های شدید جهت ریشه کنی مؤثر کک ها می بایست سم پاشی با سمومی از قبیل (پیروتروئیدها، پروپکسور، بندیوکارب) انجام گیرد. فضاهای خانه را مخصوصاً در محل کنج ها سم پاشی کنید.
  7. گاهی نیز ممکن است کک، به وسیله حیوانات خانگی مانند سگ و گربه به خانه شما منتقل شوند. در این شرایط، استفاده از اسپری های ضد کک لازم است.

مبارزه کلی با کک:

برای یک مبارزه کلی با کک ها می توان کف منازل و جهت حرکت جوندگان را با ددت 5-10 درصد، گامکسان 1 درصد یا دیلدرین 0.5(نیم) درصد سمپاشی کرد یا گرد حشره کش را به داخل لانه جوندگان پاشید. در بسیاری از نقاط جهان گونه های گزنوپسیلا کئوپیس و پولکس ایریتانس نسبت به ددت دیلدرین و گامکسان مقاوم شده اند بنابراین استفاده از حشره کش های فسفره یا کاربامات ها مثل دیازنیون 2 درصد، فنتیون (بایتکس) 2 درصد، مالاتیون 5 درصد، فنتروتیون (سومیتیون) 2 درصد آیدو فنفوس 2 درصد و سوین 5-3 درصد بهتر است.

راه چاره های گیاهی مبارزه با کک:

در پی یافتن راه چارهی برای مبارزه با کک ها، با آنالیز انواعی از گیاهان، تعدادی از آن ها که دارای ترکیبات مؤثری در جهت فراری دادن حشرات بودند شناسایی شدند.

این گیاهان عبارت بودند از: بابونه، سیر، اوکالیپتوس، پونه، شمعدانی، درخت چای (روغن این درخت) و اوسطوخودوس.

جهت ساخت ترکیب مؤثری از آن ها، عصاره این گیاهان به صورت عرق گیری تهیه شد. سپس از اندازه کمی وازلین، پمادی تهیه شد.

در آنالیز نتایج حاصل از آزمایش های اجرا شده، معلوم شد به احتمال 95% پماد مذکور می تواند سبب دور کردن کک ها و کاهش گزش آن ها گردد.

در اثر گزش کک آیا بیماری خاصی برای شخص به وجود می آید؟

از آن جایی که این موجودات عاشق خون هستند، با نیش زدن و مکیدن خون دام ها و سایر موجودات از جمله انسان انواع ویروس ها، انگل ها و باکتری ها را وارد بدن خود می نمایند. بعد انسان یا حیوان دیگری را نیش می زنند و به این ترتیب بیماری ها را انتقال می دهند.

به طور کلی یکی از مواردی که در سفرهای طبیعتگردی باید به آن توجه کتید، گزش حشرات است، مطلب مواظب گزش حشرات در سفر باشید راهنمای شما برای حل این مشکل است.

منابع:

  • بهداشت محیط ایران
  • دکتر جمشید کریم زاده

گردآوری و تنظیم: تحریریه خبرنگاران

لطفا در نشر دانسته های خود کوشا باشید.

برداشت و استفاده غیرتجاری از مطالب این وب سایت، حتی بدون ذکر منبع آزاد است.

منبع: دالاهو
انتشار: 31 شهریور 1401 بروزرسانی: 31 شهریور 1401 گردآورنده: nbdfars.ir شناسه مطلب: 978

به "راه های مقابله با کک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راه های مقابله با کک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید