خواص نارنج برای سلامت بدن و عوارض احتمالی آن

به گزارش وبسایت دانشجویی، نارنج گیاهی با خواص بی نظیر است که می توان از پوست، برگ، گل، میوه و آب میوه آن در موارد مختلف استفاده کرد. برای آشنایی بیشتر درمورد خواص نارنج با ما همراه باشید.

خواص نارنج برای سلامت بدن و عوارض احتمالی آن
نارنج یکی از گیاهان بومی ایران است که بخش های مختلف آن مصارف درمانی فراوان داشته، در طب سنتی از خواص نارنج برای درمان اختلالات کبدی و صفرا استفاده می شده است. خوردن این میوه ترش و پرخاصیت و استفاده از شکوفه های این گیاه که به بهارنارنج معروف است و از آن عرق گیاهی تهیه می گردد، برای همه گروه های سنی مفید بوده، استفاده از آن در رژیم غذایی به صورت مصرف میوه نارنج، عرق بهارنارنج، چای، رب نارنج و ... علاوه بر خوش طعم نمودن غذاها به تغذیه و سلامت یاری شایانی خواهد کرد.

گیاه شناسی نارنجدرخت نارنج به نظر می رسد، از دورگه گیری دو گونه دیگر از مرکبات شامل نارنگی و دارابی به دست آمده است. این گیاه همواره سبز بوده، گاهی میوه های سال قبل هنوز به جای مانده که میوه های تازه حاصل می شوند. ارتفاع این درخت 3 تا 9 متر بوده، بسیار به درختان پرتقال شباهت دارد، با این تفاوت که تاج درخت نارنج انبوه تر و متراکم تر و ارتفاع آن کوتاه تر از درخت پرتقال است.

برگ ها و شکوفه های درخت نارنج بسیار معطر بوده، همچون میوه آن از خواص درمانی بسیاری برخوردارند. از مهم ترین خواص بهار نارنج، تقویت اعصاب، درمان بی خوابی و رفع غم و افسردگی است.

خواص نارنج (طبیعت و خواص درمانی)طبع میوه نارنج سرد و خشک است و هرچه اندازه ترشی آن بیشتر باشد، درجه سردی آن نیز افزایش می یابد. بعضی از مهم ترین خواص نارنج و فواید درمانی آن عبارتند از:

نارنج حالت لزجی دارد که این لزجت برای درمان سرفه و مسائل مجاری تنفسی که علت ایجاد آن از حرارت و خشکی است، بسیار مفید می باشد . به این منظور میوه نارنج را از وسط به دو نیم تقسیم کرده، هسته های آن را خارج نمایید و اندازهی نبات کوبیده شده روی آن بپاشید، سپس کمی به آن حرارت دهید تا حد نزدیک به جوش آب برسد. این ترکیب، داروی خوبی برای قفسه سینه، مسائل حنجره و مجاری تنفسی و درمان سرفه است.

یاری به هضم بهتر غذا، پیشگیری و درمان نفخ و سوء هاضمه، افزایش اشتها و درمان حالت تهوع از خواص نارنج برای حفظ سلامت دستگاه گوارش است.

نارنج به علت ترکیبات شیمیایی مفیدش، به درمان اختلالات عصبی و سردرد هایی که حاصل از مسائل صفراوی است پایان می دهد. بعلاوه از خواص نارنج، یاری به تصفیه خون، درمان اختلالات کبدی و کاهش ترشح صفرا است.

پوست میوه نارنج، تقویت کننده قلب بوده، خاصیت نشاط آور و آرام بخش دارد. بعلاوه مصرف میوه، شکوفه و سایر فراورده های این گیاه و حتی بوییدن آن، به درمان اختلالات خواب و افزایش احساس شادی و سرخوشی یاری می کند. جالب است بدانید برگ درخت نارنـج را اگر با دست تحت فشار قرار داده و له کنید، عطر ملایم و مطبوعی از آن خارج می گردد که استشمام آن برای آرامش اعصاب و رفع نمودن اندوه مفید بوده، انسان را فرحناک می کند .

ارزش غذایی نارنجاندازه کالری نارنج بسیار پایین بوده، پیشنهاد خوبی برای افزایش سطح سلامت می باشد. به طور کلی ارزش غذایی و خواص نارنج شبیه به خواص پرتقال و خواص نارنگی بوده، سرشار از ویتامین ث است. در 100 گرم آب نارنج اندازه ویتامین ها به قرار زیراست :

ویتامین آ،3واحد - ویتامین ب1، 14میلی گرم - ویتامین ب2، 6 میلی گرم - ویتامین سی250 میلی گرم

مضرات نارنج (موارد احتیاطی و منع مصرف)زیاده روی در خوردن نارنج، کبد را ضعیف می کند، مخصوصا اگر ناشتا خورده گردد.

با توجه به اینکه عرق بهارنارنج بسیار زود فاسد شده و کپک می زند، توصیه می گردد همواره از عرق گیاهی تازه استفاده کرده وبرای نگهداری آن را در شیشه های تیره و دور از نور قرار دهید.

زیاده روی در خوردن عرق بهار نارنج میتواند باعث بی خوابی گردد.

برترین نوع میوه نارنج، نوعی است که هم پوست رویی و هم پوست نازک داخل میوه خیلی ضخیم نباشد و هر چه پوسته ها نازکتر باشند کیفیت و خواص نارنج بالاتر بوده و هضم و جذب آن نیز راحت تر است.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون
انتشار: 16 آبان 1400 بروزرسانی: 16 آبان 1400 گردآورنده: nbdfars.ir شناسه مطلب: 686

به "خواص نارنج برای سلامت بدن و عوارض احتمالی آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص نارنج برای سلامت بدن و عوارض احتمالی آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید