خواص نارنج برای سلامت بدن و عوارض احتمالی آن
به گزارش وبسایت دانشجویی، نارنج گیاهی با خواص بی نظیر است که می توان از پوست، برگ، گل، میوه و آب میوه آن در موارد مختلف استفاده کرد. برای آشنایی بیشتر درمورد خواص نارنج با ما همراه باشید.

گیاه شناسی نارنجدرخت نارنج به نظر می رسد، از دورگه گیری دو گونه دیگر از مرکبات شامل نارنگی و دارابی به دست آمده است. این گیاه همواره سبز بوده، گاهی میوه های سال قبل هنوز به جای مانده که میوه های تازه حاصل می شوند. ارتفاع این درخت 3 تا 9 متر بوده، بسیار به درختان پرتقال شباهت دارد، با این تفاوت که تاج درخت نارنج انبوه تر و متراکم تر و ارتفاع آن کوتاه تر از درخت پرتقال است.
برگ ها و شکوفه های درخت نارنج بسیار معطر بوده، همچون میوه آن از خواص درمانی بسیاری برخوردارند. از مهم ترین خواص بهار نارنج، تقویت اعصاب، درمان بی خوابی و رفع غم و افسردگی است.
خواص نارنج (طبیعت و خواص درمانی)طبع میوه نارنج سرد و خشک است و هرچه اندازه ترشی آن بیشتر باشد، درجه سردی آن نیز افزایش می یابد. بعضی از مهم ترین خواص نارنج و فواید درمانی آن عبارتند از:
نارنج حالت لزجی دارد که این لزجت برای درمان سرفه و مسائل مجاری تنفسی که علت ایجاد آن از حرارت و خشکی است، بسیار مفید می باشد . به این منظور میوه نارنج را از وسط به دو نیم تقسیم کرده، هسته های آن را خارج نمایید و اندازهی نبات کوبیده شده روی آن بپاشید، سپس کمی به آن حرارت دهید تا حد نزدیک به جوش آب برسد. این ترکیب، داروی خوبی برای قفسه سینه، مسائل حنجره و مجاری تنفسی و درمان سرفه است.
یاری به هضم بهتر غذا، پیشگیری و درمان نفخ و سوء هاضمه، افزایش اشتها و درمان حالت تهوع از خواص نارنج برای حفظ سلامت دستگاه گوارش است.
نارنج به علت ترکیبات شیمیایی مفیدش، به درمان اختلالات عصبی و سردرد هایی که حاصل از مسائل صفراوی است پایان می دهد. بعلاوه از خواص نارنج، یاری به تصفیه خون، درمان اختلالات کبدی و کاهش ترشح صفرا است.
پوست میوه نارنج، تقویت کننده قلب بوده، خاصیت نشاط آور و آرام بخش دارد. بعلاوه مصرف میوه، شکوفه و سایر فراورده های این گیاه و حتی بوییدن آن، به درمان اختلالات خواب و افزایش احساس شادی و سرخوشی یاری می کند. جالب است بدانید برگ درخت نارنـج را اگر با دست تحت فشار قرار داده و له کنید، عطر ملایم و مطبوعی از آن خارج می گردد که استشمام آن برای آرامش اعصاب و رفع نمودن اندوه مفید بوده، انسان را فرحناک می کند .
ارزش غذایی نارنجاندازه کالری نارنج بسیار پایین بوده، پیشنهاد خوبی برای افزایش سطح سلامت می باشد. به طور کلی ارزش غذایی و خواص نارنج شبیه به خواص پرتقال و خواص نارنگی بوده، سرشار از ویتامین ث است. در 100 گرم آب نارنج اندازه ویتامین ها به قرار زیراست :
ویتامین آ،3واحد - ویتامین ب1، 14میلی گرم - ویتامین ب2، 6 میلی گرم - ویتامین سی250 میلی گرم
مضرات نارنج (موارد احتیاطی و منع مصرف)زیاده روی در خوردن نارنج، کبد را ضعیف می کند، مخصوصا اگر ناشتا خورده گردد.
با توجه به اینکه عرق بهارنارنج بسیار زود فاسد شده و کپک می زند، توصیه می گردد همواره از عرق گیاهی تازه استفاده کرده وبرای نگهداری آن را در شیشه های تیره و دور از نور قرار دهید.
زیاده روی در خوردن عرق بهار نارنج میتواند باعث بی خوابی گردد.
برترین نوع میوه نارنج، نوعی است که هم پوست رویی و هم پوست نازک داخل میوه خیلی ضخیم نباشد و هر چه پوسته ها نازکتر باشند کیفیت و خواص نارنج بالاتر بوده و هضم و جذب آن نیز راحت تر است.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون