تمایل سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در بخش اقامتی و هتلها
به گزارش وبسایت دانشجویی، ایلنا/ براساس آخرین اخبار بدست رسیده، تمایل سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در بخش اقامتی و هتلها مشاهده می گردد.
احمد تجری (مدیرکل سرمایه گذاری، زیرساخت و منطقه ها نمونه گردشگری) با اشاره به آنکه فرآیند سرمایه گذاری یک فرآیند فرابخشی است، گفت: اگر بخواهیم سرمایه گذاری در حوزه گردشگری پیروز باشد و در امورات سرمایه گذار تسریع گردد، احتیاج است که با وزارتخانه ها و دستگاه های مرتبط با این موضوع، ارتباط نزدیک و مناسبی داشته باشیم. همین موضوع سبب شد تا به سمت تبیین وظایف قانونی هریک از این دستگاه ها و عقد تفاهم نامه ها برویم.
او ادامه داد: برای آنکه بتوانیم موضوعات حوزه سرمایه گذاری در بخش گردشگری را در فضایی شفاف تر و معین تر پیش ببریم و پیگیری کنیم، بر آن شدیم تا بعضی از مشوق های موثر در بخش سرمایه گذاری را فعال کنیم. یکی از بحث هایی که بر مشوق های سرمایه گذاری در گردشگری تاثیرگذار است، آن است که زمینهایی که در قالب اراضی ملی به سرمایه گذار واگذار می گردد در زمان انتقال سند، با ارزش افزوده ای که به وسیله سرمایه گذار در قالب تاسیسات و زیربنای مجموعه صرف شده، آن ارزش افزوده برای سرمایه گذار حساب نگردد بلکه در زمان انتقال سند مالکیت، ارزش زمین برابر شرایطی باشد که زمین در زمان واگذاری داشت اتفاق بیفتد.
تجری تاکید نمود: نه آنکه این نوع نگاه به بخش سرمایه گذاری و واگذاری زمین به سرمایه گذار صرفا تنها عامل اثرگذار باشد اما می تواند تاثیر بسیار زیادی در جذب سرمایه گذار داشته باشد. اگر بتوانیم مشوق ها و ظرفیت های حمایتی که در مجموع سبب گردد که سرمایه گذاری در حوزه گردشگری، توجیه اقتصادی بیشتری داشته باشد قطعا سبب رونق سرمایه گذاری در حوزه گردشگری خواهد شد.
مدیرکل سرمایه گذاری، زیرساخت و منطقه ها نمونه گردشگری توضیح داد: یکی از آیتم هایی که در حوزه گردشگری مبنا قرار گرفته آن است که گاز مصرفی تاسیسات گردشگری از بخش صنعتی به بخش خدماتی انتقال یافته. جمعی از این اقدامات سبب می گردد تا بسته ای از مشوق های سرمایه ای در بخش گردشگری آماده گردد. باید فرصت ها و بسته های سرمایه گذاری را با تنوعی که در حوزه گردشگری هست آماده کنیم. اکنون با تمام دستگاه ها از سازمان منابع طبیعی و محیط زیست گرفته تا شرکت منابع ملی آب، سازمان شهرداری های کشور و... تفاهم بسته ایم. ظرفیت های موجود را در مقیاس استانها شناسایی و برای آنکه به ادبیات مشترکی دست یابیم، فرمت موجود را با سازمان سرمایه گذاری خارجی احصا و به ادبیات مشترک رسانده ایم. سعی ما جذب گردشگران خارجی و داخلی در حوزه گردشگری است و فرصت های لازم را شناسایی نموده ایم.
تجری درخصوص آینده بسته های سرمایه گذاری که سالهاست معرفی می شوند و وزارتخانه میراث بر روی آنها مانور تبلیغاتی می دهد نیز گفت: قطعا بخش هایی از این بسته های سرمایه گذاری به سرمایه گذاران معرفی شده اند. همچون منطقه ها نمونه گردشگری که بیشتر آنها اکنون سرمایه گذار دارند و اکثرا در حال بهره برداری هستند.
او با تاکید برآنکه در رویکرد نو تنوع بسته های سرمایه گذاری بیشتر خواهد شد، ادامه داد: ممکن است که سرمایه گذار صرفا علاقمند نباشد که در حوزه هتل یا اقامتی سرمایه گذاری کند. از این رو سعی کردیم تا بسته های سرمایه گذاری را تنوع بخشیم و اکنون بسته های سرمایه گذاری مراکز تفریحی و تفریح پشت سدها آماده است. بسته های سرمایه گذاری در ساختمان های تاریخی نیز فراهم شده و علاوه بر بناهای تاریخی که در اختیار وزارت میراث است، بناهای تاریخی که در اختیار دستگاه های دیگر است و قابلیت واگذاری دارد نیز شناسایی شده است.
مدیرکل سرمایه گذاری، زیرساخت و منطقه ها نمونه گردشگری درخصوص تسهیلاتی که برای سرمایه گذاران خارجی نیز درنظر گرفته شده، گفت: سازمان سرمایه گذاری خارجی زیر مجموعه وزارت اقتصاد در این حوزه ورود می نماید و مشوق های لازم را ارائه می دهد. ما نیز سعی می کنیم در بخشی از حوزه گردشگری که به ما مربوط است، امورات را تسهیل کنیم. در این راستا، مجوزهایی که باید صادر کنیم و منابع اقتصادی که ما می توانیم تامین کنیم، در صورت احتیاج سرمایه گذار خارجی به وام فراهم می کنیم. تسریع و تسهیل صدور مجوزها را نیز در نظر داریم.
به گفته تجری، بیشتر سرمایه گذاران داخلی حوزه گردشگری علاقمند هستند در بخش هتل و اقامت سرمایه گذاری نمایند. حتی منابع بانکی برای ارائه تسهیلات نیز به بخش اقامتی گرایش دارد. اما با ظرفیت سنجی های انجام گرفته در استانها، رویکرد را به سمت مراکز تفریحی و تفریح بردیم و اولویت را به این بخش اختصاص دادیم تا توازنی بین بخش های مختلف سرمایه گذاری حوزه گردشگری ایجاد گردد.
او درخصوص تعداد و تمایل سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در بخش گردشگری ایران نیز گفت: سرمایه گذاران خارجی که تمایل داشته باشند در بخش گردشگری ایران سرمایه گذاری نمایند، اندک است.
منبع: همگردی