کشف جمجمه ای عجیب که شبیه جمجمه هیچ انسانی نیست
به گزارش وبسایت دانشجویی، یک تیم بین المللی از فسیل شناسان جمجمه انسانی باستانی را در چین شناسایی نموده اند که شبیه هیچ انسان دیگری که قبلا کشف شده بود، نیست. نه شباهتی به دودمانی دارد که برای تشکیل نئاندرتال ها جدا شد، نه دنیسووا ها و نه ما. این نشان می دهد که نسخه فعلی ما از شجره نامه نسل های انسان به شاخه جدیدی احتیاج دارد.
به گزارش همشهری، استخوان های فک، جمجمه و پا متعلق به این انسان در سال 2019 در هوآلونگدونگ، در شرق آسیا کشف شد. در سال های پس از آن، کارشناسان آموزشگاه علوم چین (CAS) برای تطبیق بقایا با یک نسب شناخته شده، کوشش نموده اند.
ساختار چهره انسان ها شبیه به نسب انسان مدرن است که 750000 سال پیش از هوموارکتوس جدا شده است. فقدان چانه در جمجمه بیشتر شبیه به دنیسووان است؛ گونه ای منقرض شده از انسان باستانی در آسیا که بیش از 400 هزار سال پیش از نئاندرتال ها جدا شد.
محققان در CAS با همکاری با محققان دانشگاه شیان جیائوتنگ چین، دانشگاه یورک انگلستان و مرکز تحقیقات ملی اسپانیا در حوزه تکامل انسان، فکر می نمایند که یک دودمان کاملا نو را کشف نموده اند. از نظر تاریخی، بسیاری از فسیل های هومینین از دوران پلیستوسن که در چین پیدا شده اند، در هیچ یک از دودمان ها قرار نگرفته اند. در نتیجه، چنین بقایایی اغلب به عنوان تغییرات میانی در مسیر رسیدن به بشریت مدرن در نظر گرفته می گردد؛ شکلی باستانی از هوموساپین، یا شکل پیشرفته هوموارکتوس.
این تفسیر ساده و خطی بحث برانگیز است و مورد تایید و موافقت همه نیست. در حالی که هوموارکتوس تقریبا تا 100 هزار سال پیش در اندونزی حضور داشت، بقایایی که اخیرا در شرق چین پیدا شده اند شباهت بیشتری به دیگر دودمان مدرن تر، هومینین دارند.
پیش از این، مطالعات ژنومی روی بقایای نئاندرتال در اروپا و آسیای غربی شواهدی از نسل چهارم هومینین پیدا نموده بود که در پلیستوسن میانه تا اواخر این دوره، زندگی می کردند. اما این گروه گم شده هرگز به طور رسمی در پرونده فسیلی شناسایی نشده است. شاید بقایای انسانی اخیر که در چین پیدا شده است، قطعه گمشده این پازل باشد.
محققان گمان می نمایند که آرواره و جمجمه فسیل شده متعلق به یک نوجوان 12 یا 13 ساله است و در حالی که چهره آن دارای ویژگی هایی شبیه انسان مدرن است، اندام ها، کلاهک جمجمه و فک ظاهرا دارای ویژگی های ابتدایی تری هستند. نتایج آن ها مسیر انسان مدرن را پیچیده می نماید.
انسان خردمند تنها حدود 120 هزار سال پیش در چین ظاهر شد، اما به نظر می رسد بعضی از ویژگی های مدرن ما مدت ها قبل از آن در اینجا وجود داشته است. ممکن است آخرین جد مشترک هوموساپین و نئاندرتال ها در جنوب غربی آسیا پدید آمده و بعدا به تمام قاره ها توسعه یافته باشد. این نظریه به تحقیقات باستان شناسی بیشتری احتیاج دارد. این مطالعه در Journal of Human Evolution منتشر شد.
منبع: فرارو