چرا بعضی در پاییز افسرده می شوند؟
به گزارش وبسایت دانشجویی، به گفته یک روانشناس، نوعی از افسردگی با نام افسردگی فصلی در فصل های پاییز و زمستان به دلیل کوتاه بودن روزها و سرد بودن هوا ممکن است بعضی افراد را درگیر کند.

دکتر پیمان دوستی در گفت وگو با خبرنگاران، اظهار کرد: بعضی از افراد تنها در فصل های خاصی از سال، علائم افسردگی را از خود نشان می دهند که به آن افسردگی فصلی یا SAD گفته می گردد. بیشتر افراد مبتلا به افسردگی فصلی، در زمستان دچار دوره های افسردگی می شوند، زیرا عدم وجود نور کافی، در بروز این اختلال تاثیر چشمگیری دارد.
این روانشناس ادامه داد: افسردگی، به دوره هایی گفته می گردد که فرد خلق پایینی را تجربه می نماید و شدت این خلق پایین از نا امیدی های معمولی و هیجان های غمی که گاه و بیگاه همه افراد در زندگی روزمره خود تجربه می نمایند بیشتر است.
به گفته دوستی، این دوره ها می توانند به صورت دلتنگی شدید یا بی علاقگی زیاد به جنبه های لذت بخش زندگی، پدیدار شوند. همچنین ممکن است در افسردگی علائمی چون اضطراب، ترس مرضی، فکر درباره مرگ، نشانه های وسواسی، تغییر در فرایند خواب، تغییر در اشتها، تغییر در وزن بدون برنامه رژیم غذایی از پیش معین، و بدتر شدن خلق در عصر نیز دیده گردد.
وی ادامه داد: برای تشخیص یک دوره افسردگی، حداقل باید چهار نشانه از مجموعه نشانه های گفته شده در بیشتر روزهای هفته و بیشتر ساعات روز و دست کم به مدت دو هفته ادامه داشته باشند و بعضی عملکردهای زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهند.
دوستی گفت: بنابراین چنانچه نشانه ها کمتر از دو هفته ادامه داشته باشند، یا تعداد نشانه هایی که فرد تجربه می نماید کمتر از چهار مورد باشد و نقص قابل توجهی در عملکردهای زندگی فرد ایجاد نکرده باشند، نمی توانند به عنوان یک دوره افسردگی در نظر گرفته شوند و ممکن است فرد تنها یک غمگینی یا خلق پایین را تجربه کند که نمی توان به آن افسردگی گفت.
وی با بیان اینکه طبق پژوهش ها، 75 درصد مبتلایان به افسردگی فصلی را زنان تشکیل می دهند، ادامه داد: مبتلایان به افسردگی فصلی، با تغییر فصل فرایند بهبودی از خود را نشان می دهند، اما این اختلال برای فرد آزار دهنده است و استفاده از خدمات روان درمانی می تواند برای روبرویی بهتر با این اختلال، یاری نماینده باشد.
این روانشناس در پایان اضافه نمود: به طور کلی شیوه های درمانی پیشنهاد شده برای افسردگی فصلی، تقریبا شبیه همان شیوه هایی است که برای افسردگی عمده نیز استفاده می شوند و جهت درمان می توان از انواع مداخلات روان درمانی مانند درمان شناختی رفتاری، پذیرش و تعهد درمانی و همچنین مداخلات دارو درمانی استفاده گردد.
منبع: خبرگزاری ایسنا