مسئولیت اجتماعی وزارت میراث فرهنگی و نشاط اجتماعی
به گزارش وبسایت دانشجویی، برگزاری کنسرت های موسیقی به ویژه در منطقه ها تقریبا کم برخوردار که توان پرداخت هزینه های بلیط ندارند، علاوه بر ایجاد نشاط اجتماعی برای مردم بومی و مسافران نوروزی، باعث معرفی ظرفیت ها و جاذبه های گردشگری ایران می گردد.
از دیدگاه جامعه شناسی ارتباطی جامعه کنونی ما با وجود تحریم های مالی مغرضانه، بیش از هر زمان به آرامش، امنیت و نشاط اجتماعی احتیاج دارد. فعالیت های گردشگری در کنار اقدامات فرهنگی علاوه بر اینکه یک فعالیت تفریحی محسوب می شوند، فعالیتی فرهنگی و آموزشی نیز هستند.
تماشای کنسرت موسیقی مورد علاقه به صورت زنده سبب ایجاد حس اطمینان در ما می گردد و منجر به ارتقای سلامتی خواهد شد. احساس هیجانی که یک کنسرت به همراه دارد باعث ترشح آنی آدرنالین در بدن می گردد که برای قلب بسیار مفید است.
در ایران، سال ها پس از آن که موسیقی پاپ حیات خود را در اواسط دهه 70، دو دهه بعد از انقلاب اسلامی، آغاز کرد کنسرت های موسیقی اندک اندک کار خود را آغاز کردند. از دهه 80 هنرمندانی جوان سر برآوردند و توانستند سالن های کنسرت را تسخیر نمایند. از همان زمان برگزارنمایندگان، تهیه نمایندگان، نیز وارد این کارزار شدند و اشتغال آفرینی برای عده فراوانی به معنای اخص کلمه شکل گرفت.
در واقع کنسرت های زنده تجمع های ویژه و خاصی هستند که قادرند انرژی مثبت فراوری و به سلامت عمومی و جسمی جامعه یاری نمایند. بی علت نیست که هرجا کنسرتی برپا می گردد همواره با سالن های پر جمعیت روبه رو می شویم. حتی برخی حاضرند هزینه های گزافی بدهند و به کشورهای خارجی سفر نمایند و در کنسرت های به قول برخی ها آن ور آبی با دلار 26 هزار تومانی شرکت نمایند. حال بگذریم از مقبولیت و مآغازیت بسیاری از خوانندگان معلوم الحالی که به نوعی به حرکت ضد فرهنگی تبدیل شده اند.
اینها را گفتم تا گریزی بزنم به حرکت شایسته اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمان در ایام عید؛ کنسرت سالار عقیلی در ارگ بم و باغ شاهزاده ماهان به صورت رایگان برای گردشگران و عموم مردم و با حضور 20 هزار نفر اجرا شد واین هنرمند طی دو روز در باغ شاهزاده ماهان و در ارگ تاریخی بم روی صحنه رفت.
با تماشا فیلم ها و شنیدن خبر برگزاری کنسرت شوق وافری مرا برانگیخت که دست مریزادی بگویم به وزیر وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی و قائم مقام وی دکتر علی دارابی. سال های سال از نزدیک با ایشان افتخار هم کاری داشته ام و قاطعانه پیش بینی می کنم حضورشان در این وزارت رونق گردشگری و کارآفرینی و اعتلای جایگاه میراث فرهنگی کشور را موجب خواهد شد.
برگزاری کنسرت به صورت رایگان و اقداماتی شبیه آن میان مردم جوامع مترقی یک فعالیت دائمی است. موسیقی یکی از ابزارهای مهم ارتقای فرهنگی در جوامع پیشرفته است و مردم این جوامع با آن عجین هستند. می توان از فرصت کنسرت ها برای خودسازی و پرورش فرهنگی استفاده کرد.
شنیدن آهنگ و شعر خوب، علاوه بر آنکه یک فعالیت تفریحی است، یک فعالیت آموزشی هم است، بر معلومات ما می افزاید و سطح سلیقه شنیداری و فرهنگی مان را ارتقا می دهد. خاطره های لذت بخش را نمی توان به راحتی ایجاد کرد. کنسرت از آن دسته تفریحات است که خاطره آن در فکر حک می گردد.
حال مقایسه کنید کنسرت سالار عقیلی را در بم و کنسرت خواننده معلوم الحال را در ترکیه! با آن هزینه های گزاف و آن محتوای بی سرو ته و ضد اخلاقی آن... و از خود بپرسیم که چرا تمام کشورهای هم مرز با ایران جولانگاه شرکت های بزرگ برگزار نماینده کنسرت ایرانی شده اند؟ و چرا با استقبال زیادی روبه رو می شوند؟
پاسخ ساده شاید تبلیغات وسیع و خلا برگزاری این گونه کنسرت ها در داخل است که هم از غنای فرهنگی بالایی برخوردار هستند و هم مقبولیت اجتماعی بالایی در جامعه دارند و هم باعث اشتغال آفرینی و جلوگیری از خروج ارز به کشورهای همسایه می شوند.
مردم جز نشاط و آرامش و رفاه و امنیت از دولت مردمی چه می خواهند؟ قطعا تداوم این حرکت های مسئولانه با حمایت سازمان های دولتی و نیمه دولتی و سازمان های متولی برای ایجاد نظام ارتباطات یکپارچه دولت و مردم اجتناب ناپذیر است.
نویسنده و مدرس دانشگاه
منبع: خبرگزاری پانا