دلیل و درمان عفونت سینه در مادران شیرده چیست؟

به گزارش وبسایت دانشجویی، عفونت سینه در مادران شیرده، در شش ماهه اول شیردهی بسیار رایج است و حدود 10 درصد از مادران را مبتلا می نماید. عفونت سینه با مصرف آنتی بیوتیک به راحتی درمان می گردد و منعی برای شیردهی ایجاد نمی نماید.

دلیل و درمان عفونت سینه در مادران شیرده چیست؟

عفونت سینه در مادران شیرده (ماستیت) چیست؟

10 درصد از مادرانی که به نوزاد خود شیر می دهند به عفونت سینه مبتلا می شوند که این پیشامد ممکن است به قطع شیردهی منجر گردد. خطر ابتلا به عفونت سینه را می توان با تخلیه مکرر و کامل شیر از پستان مادر کاهش داد. ترک خوردن نوک پستان ها موجب توسعه عفونت سینه می گردد. علت ترک خوردن و شقاق نوک پستان می تواند به دهان گرفتن نادرست پستان به وسیله نوزاد یا اختلالات دهان نوزاد مانند شکاف کام یا عفونت باکتریایی یا مخمری باشد. تشخیص عفونت سینه در مادران شیرده معمولا بالینی است و بیماران با حساسیت موضعی در یک پستان همراه با تب و بی حالی به پزشک مراجعه می نمایند. پزشک با صحبت کردن در خصوص علائم و معاینه سینه ها می تواند عفونت سینه را تشخیص دهد و به انجام آزمایش خاصی احتیاج نیست.

درمان شامل تغییر شیوه تغذیه نوزاد با شیر مادر، اغلب با یاری یک مشاور شیردهی و مصرف آنتی بیوتیک است. ادامه شیردهی با وجود ماستیت پستان، خطری برای نوزاد ندارد. آبسه پستان شایع ترین عارضه ماستیت است. با درمان زودهنگام ماستیت و ادامه تغذیه با شیر مادر می توان از آن جلوگیری کرد.

اگرچه عفونت سینه در مادران شیرده بسیار دردناک و ناراحت نماینده است، اما معمولا به راحتی با دارو درمان می گردد.

چه عاملی موجب عفونت سینه در مادران شیرده می گردد؟این بیماری اغلب زمانی اتفاق می افتد که باکتری ها از راه نوک پستان (به علت نوک پستان ترک خورده و یا زخم شده) وارد پستان شوند. وجود فواصل طولانی در بین زمان های شیردهی و ناتوانی در خالی کردن پستان به طور کامل نیز می تواند منجر به عفونت سینه گردد. با استفاده از روش های مختلف تغذیه با شیر مادر، مطمئن شوید که نوزاد شما، پستان را به طور کامل به دهان می گیرد و تا تخلیه پستان به او شیر دهید.

علائم عفونت سینه در مادران شیرده چیست؟عفونت سینه در مادران شیرده از احساس یک نقطه دردناک در یک پستان شروع می گردد. ممکن است آن نقطه قرمز رنگ و ملتهب گردد و در بعضی موارد با تب، لرز و درد های بدنی همراه باشد.

در صورت توسعه عفونت سینه در مادران شیرده، نشانه هایی مانند گره های لنفاوی متورم و دردناک در زیر بغل، در کنار پستان آلوده، ضربان قلب سریع و علائم شدید آنفولانزا دیده می گردد. عفونت سینه در مادران شیرده گاه می تواند به آبسه سینه (یک توده سخت و دردناک در پستان) منجر گردد.

چه چیزی خطر ابتلا به عفونت سینه در مادران شیرده را افزایش می دهد؟عوامل خطرساز به توضیح زیر است:

سابقه قبلی ابتلا به عفونت سینه

به تاخیر انداختن تغذیه نوزاد خود با شیر مادر یا پمپاژ شیر. هنگامی که پستان را به طور مرتب یا کامل خالی نکنید، سینه ها بیش از حد پر می شوند، که می تواند به عفونت سینه منجر گردد.

ترک در نوک پستان. نوک پستان هایتان ترک خورده یا زخم شده است که می تواند ناشی از شرایط نادرست شیردهی یا به دهان گرفتن پستان به شکل بد به وسیله نوزاد باشد.

ابتلا به کم خونی. کم خونی باعث کاهش ایمنی بدن شده و مقاومت بدن نسبت به عفونت هایی مانند ماستیت کاهش می یابد.

مادران شیرده در 2 ماهه اول شیردهی، بیشتر به عفونت سینه مبتلا می شوند. پس از 2 ماهگی، الگو شیردهی نوزاد مرتب می گردد که این موضوع به جلوگیری از ابتلا به عفونت منجر می گردد.

راه های درمان عفونت سینه در مادران شیردهعفونت سینه معمولا با مصرف آنتی بیوتیک قابل درمان است. اگر پزشک برای شما آنتی بیوتیک تجویز کرد، آن ها را به طور منظم مصرف کنید و حتی اگر احساس بهبودی کردید، مصرف آنتی بیوتیک را قطع نکرده و دوره درمان را کامل کنید. مصرف آنتی بیوتیک به نوزاد شیرخوار شما آسیب نمی رساند. اگر درمان موفقیت آمیز نبود، پزشک ممکن است نمونه ای از شیر مادر را برای شناسایی نوع باکتری که باعث عفونت می گردد، به آزمایشگاه ارسال کند.

درمان های خانگی برای عفونت سینه در مادران شیردهاستراحت بیشتر، نوشیدن مایعات بیشتر و استفاده از کمپرس های گرم و یا سرد بر روی پستان دردناک می تواند موجب کاهش درد گردد.

قبل از تغذیه نوزاد، حدود 15 دقیقه پستان آسیب دیده را با آب گرم و صابون بشویید و یک دستمال گرم و مرطوب روی آن قرار دهید. حداقل 3 بار در روز این کار را انجام دهید. این کار باعث افزایش جریان شیر در پستان می گردد. هم چنین ماساژ پستان آسیب دیده به افزایش جریان شیر یاری می نماید.

استفاده از استامینوفن (مانند تایلنول) برای کاهش درد و یا تب مجاز است. بعلاوه می توانید ایبوپروفن (مانند Advil) را همراه با استامینوفن برای کاهش التهاب پستان مصرف کنید. دستورالعمل روی بسته بندی دارو ها را به دقت بخوانید و مطابق آن عمل کنید.

تغذیه با شیر مادر از پستان مبتلا به عفونت برای نوزاد بی خطر است. اگر شروع شیردهی با پستان مبتلا بیش از حد دردناک است، سعی کنید تغذیه نوزاد را با پستان سالم شروع کنید. سپس با به جریان افتادن شیر، پستان دیگر را به نوزاد عرضه کنید. اگر نوک پستان شما بیش از حد ترک خورده و دردناک است، با فشردن دست و یا استفاده از یک پمپ، پستان را خالی کنید.

در این زمان شما به یاری گرفتن از یک مشاور شیردهی احتیاج دارید. مشاور روش درست شیردهی و پستان به دهان گرفتن نوزاد را به شما می آموزد تا با درد کمتری هنگام شیردهی روبرو شوید.

مراقب باشید که درمان عفونت پستان را به تاخیر نیاندازید، زیرا این موضوع می تواند به آبسه پستان منجر گردد که درمان آن سخت تر است.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون
انتشار: 20 آبان 1400 بروزرسانی: 20 آبان 1400 گردآورنده: nbdfars.ir شناسه مطلب: 689

به "دلیل و درمان عفونت سینه در مادران شیرده چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دلیل و درمان عفونت سینه در مادران شیرده چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید