کدام قطعات برای کیس گیمینگ بیشترین اهمیت را دارند؟

به گزارش وبسایت دانشجویی، انتخاب قطعات برای کیس گیمینگ می تواند کار بسیار پیچیده و سختی باشد. اگر قطعات درستی را انتخاب نکنید، حین اجرای بازی ها با برترین عملکرد روبرو نخواهید شد و در نتیجه در چنین شرایطی باید نهایت دقت خود را به کار ببرید. در این مطلب به مهم ترین قطعات کیس گیمینگ می پردازیم که برای اسمبل کردن باید به آن ها توجه کنید.

کدام قطعات برای کیس گیمینگ بیشترین اهمیت را دارند؟

قطعات مهم کیس گیمینگ؛ پردازنده و کارت گرافیک

قلب هر کامپیوتر گیمینگ، پردازنده مرکزی (CPU) و کارت گرافیک (GPU) است. این دو قطعه باهم کار می نمایند تا محاسبات پیچیده و پردازش های گرافیکی مورد احتیاج برای بازی را انجام دهند. اولویت دادن به یک CPU یا GPU بهتر، بسته به نوع بازی هایی که عمدتاً انجام می دهید، می تواند تصمیم هوشمندانه ای باشد، به خصوص اگر بودجه محدودی دارید. بنابراین از بین قطعات مهم کیس گیمینگ، طبیعتا پردازنده و کارت گرافیک بیشترین اهمیت را دارند. برای خرید انواع پردازنده و خرید کارت گرافیک، می توانید به خبرنگاران سر بزنید.

بازی هایی که با یک CPU قوی عملکرد بهتری دارند، اغلب بازی هایی هستند که به شدت به محاسبات فیزیکی، هوش مصنوعی (NPCها) و شبیه سازی های پیچیده متکی هستند. این بازی ها شامل موارد زیر می شوند:

  • بازی های استراتژی هم زمان (RTS): عناوینی مانند StarCraft II یا Age of Empires برای مدیریت واحدهای متعدد، محاسبات هوش مصنوعی و منطق بازی به قدرت CPU اولویت می دهند.
  • بازی های MMO: بازی هایی مانند World of Warcraft یا Albion Online از عملکرد CPU قوی برای مدیریت تعاملات بازیکن، رفتار NPCها و رویدادهای دنیا بازی بهره می برند.
  • بازی های شبیه سازی: عناوینی مانند Cities: Skylines یا Flight Simulator برای شبیه سازی محیط های دقیق، ترافیک، آب وهوا و فیزیک به عملکرد پردازنده مرکزی قدرتمندی احتیاج دارند.

از طرفی، بازی هایی که عملکرد بهتر GPU را می طلبند، به شدت به رندرینگ و جلوه های بصری تکیه می نمایند، مانند:

  • بازی های شوتر اول شخص (FPS): بازی هایی مانند Call of Duty، Battlefield یا Cyberpunk 2077 برای رندر کردن محیط های دقیق، مدل های شخصیت و جلوه های ویژه به قدرت GPU اولویت می دهند.
  • بازی های دنیا باز: عناوینی مانند Assassins Creed یا Red Dead Redemption به عملکرد قوی GPU برای رندر کردن چشم اندازهای وسیع و خیره نماینده و جلوه های نورپردازی پیچیده احتیاج دارند.
  • بازی های واقعیت مجازی (VR): عناوین VR مانند Half-Life: Alyx یا Beat Saber برای حفظ نرخ فریم روان و رندر کردن محیط های سه بعدی فراگیر به منظور تجربه VR بهینه، به عملکرد بالای GPU احتیاج دارند.

گفتنی است که تمام بازی های مدرن امروزی برای اجرای روان به یک کامپیوتر متوازن متکی هستند. بنابراین، برای اینکه در هنگام بازی با هیچگونه گلوگاهی روبرو نشوید، همچنان دستیابی به تعادل بین هر دو قطعه مهم است.

هنگام خرید CPU، در پی مدل هایی با سرعت کلاک بالا و هسته های متعدد باشید تا از گیم پلی روان و توانایی چندوظیفگی مطمئن شوید. در خصوص GPU نیز در پی سرعت کلاک بالاتر، حافظه VRAM بیشتر و هسته های CUDA (NVIDIA) یا Stream Processor/Compute Unit (AMD) بالاتر باشید. به خاطر داشته باشید که اولویت دادن به یک قطعه نسبت به قطعه دیگر اشکالی ندارد، به شرطی که هر دو پردازنده مرکزی و گرافیکی هنگام بازی در حدود ظرفیت مشابهی کار نمایند.

رم

هر دو پردازنده مرکزی و گرافیکی برای ذخیره موقت داده ها هنگام بازی به حافظه سریع احتیاج دارند. پردازنده های گرافیکی (GPU) از قبل حافظه رم تصویری (VRAM) مجزا دارند، در حالی که پردازنده های مرکزی (CPU) به یک حافظه رم مجزا احتیاج دارند که باید آن را خریداری و روی مادربورد خود نصب کنید.

هنگام خرید رم که یکی از قطعات مهم برای کیس گیمینگ است، باید به این مشخصات توجه کنید:

  • حجم حافظه: با گیگابایت (GB) اندازه گیری می گردد. حدبیشتر اندازه حافظه ای که یک رم می تواند ذخیره کند را نشان می دهد.
  • سرعت: سرعت رم بسته به سازنده، می تواند بر حسب مگا انتقال در ثانیه (MT/s) یا مگا هرتز (MHz) اندازه گیری گردد. مگا انتقال، اندازه داده ای که رم می تواند در هر ثانیه انتقال دهد را اندازه گیری می نماید، در حالی که مگا هرتز، فرکانس یا سرعت کلاک رم را اندازه گیری می نماید.
  • نسل DDR: رم های DDR (نرخ داده دوگانه) در حال حاضر پنج نسل دارند. رایج ترین نسل رم که امروزه استفاده می گردد DDR4 است، DDR3 منسوخ شده و DDR5 در حال فراگیر شدن روی کامپیوترهای تازهتر است. هر نسل رم، تعداد پین و چیدمان پین متفاوتی دارد. حتماً آنالیز کنید مادربورد شما از چه نسل DDR پشتیبانی می نماید.

برای اطمینان از گیم پلی روان و توانایی چندوظیفگی، حداقل 16 گیگابایت رم انتخاب کنید. ظرفیت های بالاتر، به ویژه در بازی ها یا برنامه های پرمصرف حافظه، می توانند عملکرد را بیشتر بهبود بخشند. از نظر سرعت، برای مادربردهای سازگار با DDR4، باید رم هایی با سرعت حداقل 3000 مگاهرتز / مگاترنسفر بر ثانیه و برای DDR5 سرعت هایی حداقل 5000 مگاهرتز / مگاترنسفر بر ثانیه انتخاب کنید.

به علت اشتباهات برچسب گذاری در گذشته که امروزه به یک عرف رایج تبدیل شده است، سرعت انتقال داده و فرکانس رم به موضوعی گیج نماینده تبدیل شده است. در حال حاضر احتیاجی به نگرانی در این مورد نیست، زیرا تأثیر چندانی بر عملکرد ندارد. تا زمانی که برای DDR4 زیر 3000 مگاهرتز / مگا-انتقال در ثانیه و برای DDR5 زیر 5000 مگاهرتز / مگا-انتقال در ثانیه نروید، کامپیوتر گیمینگ شما به خوبی کار خواهد نمود.

قطعات مهم کیس گیمینگ؛ حافظه SSD

درایوهای حالت جامد (SSD) به علت سرعت بالای خواندن و نوشتن اطلاعات، به عنصری ضروری برای گیمرها تبدیل شده اند. با یک SSD خوب، زمان بارگذاری بازی ها به طور قابل توجهی کاهش می یابد و در عین حال، سرعت کلی پاسخگویی سیستم نیز بهبود می یابد. SSDها می توانند انواع، نسخه ها و فاکتورهای مختلفی داشته باشند. اما برای بازی به عنوان یکی از قطعات مهم کیس گیمینگ، تنها چیزی که واقعاً باید به آن توجه کنید ظرفیت و نوع حافظه است.

دو نوع SSD وجود دارد: SATA و NVMe. SATA یک رابط استاندارد قدیمی است برای اتصال ابزارهای ذخیره سازی مانند درایوهای دیسک سخت (HDD) و درایوهای حالت جامد (SSD) به مادربورد کامپیوتر استفاده می گردد. در حالی که NVMe با استفاده از اسلات PCIE برای انتقال سریع تر داده در تأخیرهای پایین تر، عملکرد بهتری را ارائه می دهد.

ما دیگر SSDهای SATA را توصیه نمی کنیم، مگر اینکه قبلاً یک SSD از این نوع داشته باشید، زیرا اختلاف قیمت بین SSDهای SATA و NVMe ناچیز است. یک درایو NVMe M.2 با ظرفیت حداقل 1 ترابایت تهیه کنید. این نوع درایوها باید سریع تر، آسان تر برای نصب و تقریباً هم قیمت با هر SSD SATA موجود در بازار امروز باشند.

سیستم خنک نماینده

نصب قطعات با کارایی بالا در کامپیوتر گیمینگ، احتمال داغ شدن بیش از حد را افزایش می دهد. برای اطمینان از اینکه می توانید برای مدت طولانی به بازی ادامه دهید، یافتن یک سیستم خنک کاری کارآمد لازم است.

سیستم های خنک نماینده بادی، مانند خنک نماینده های معمولی پردازنده و فن های کیس، برای بیشتر تنظیمات گیمینگ دفع حرارتی کافی را ارائه می دهند. برای علاقه مندان به اورکلاک کردن یا استفاده از قطعات با کارایی بالا که در پی دستیابی به حدبیشتر توان هستند، سیستم های خنک نماینده مایع پخش گرمای عالی و عملکردی به مراتب بی صداتر را ارائه می دهند.

در کل سیستم های خنک نماینده مایع که از آن ها تحت عنوان AIO هم نام برده می گردد، برای کیس گیمینگ از جمله قطعات مهم به حساب می آیند. این نوع خنک نماینده علاوه بر خنک نمایندگی بهتر CPU، از نصب و نگهداری نسبتاً آسانی نیز برخوردار است. هنگام انتخاب خنک نماینده AIO، عواملی مانند اندازه رادیاتور، صدای پمپ و نوع مایع خنک نماینده را در نظر بگیرید.

در خصوص فن ها، همواره مطمئن شوید که تمام جایگاه های موجود فن در کیس کامپیوتر خود را پر کنید. استفاده از تعداد کمتر فن با اندازه بزرگ تر می تواند کامپیوتر گیمینگ شما را بی صداتر کند، در حالی که استفاده از فن های کوچک تر امکان نصب دو تا پنج فن اضافی را فراهم می نماید که می توانند فشار هوای قوی تری ایجاد نمایند، هرچند که نصب و نگهداری آن ها پر سر و صداتر و پیچیده تر است.

مانیتور با رفرش ریت بالا

یک مانیتور با رفرش ریت بالا، می تواند با نمایش فریم های بیشتر در ثانیه، تجربه بازی شما را بهبود بخشد. این امر موجب حرکتی روان تر و کاهش تأخیر ورودی می گردد. سعی کنید مانیتوری با نرخ تازه سازی حداقل 144 هرتز تهیه کنید، هرچند نرخ های تازه سازی بالاتر مانند 240 هرتز و حتی 360 هرتز نیز برای کاربرانی که در پی نهایت سیال بودن هستند، در بازار موجود است.

علاوه بر رفرش ریت، در پی قابلیت هایی مانند فناوری های رفرش ریت متغیر (NVIDIA G-SYNC یا AMD FreeSync) باشید تا از پارگی و پرش تصویر هنگام بازی جلوگیری نموده و تجربه ای روان و بهتر داشته باشید.

دیگر قطعات مهم برای کیس گیمینگ

علاوه بر قطعات اصلی که در بالا ذکر شد، چندین بخش دیگر نیز نقش اساسی در اسمبل کردن کیس کامپیوتر گیمینگ ایفا می نمایند:

  • مادربرد: مادربردی را انتخاب کنید که از CPU، GPU و رم انتخابی شما پشتیبانی کند و بعلاوه ویژگی هایی مانند پشتیبانی از اورکلاک، گزینه های اتصال فراوان و قابلیت ارتقاء در آینده را ارائه دهد.
  • پاور: روی یک واحد منبع تغذیه (PSU) قابل اعتماد با توان خروجی کافی برای تأمین ایمن برق قطعات خود سرمایه گذاری کنید و در عین حال، هرگونه ارتقای احتمالی در آینده را نیز در نظر بگیرید. مطمئن شوید که منبع تغذیه شما از تمام قطعات تازه در کامپیوتر گیمینگ شما پشتیبانی می نماید.
  • کیس: کیسی را انتخاب کنید که نه تنها با قطعات انتخابی شما سازگار باشد، بلکه از جریان هوای مناسب، مدیریت کابل و ظاهری مطابق با سلیقه شما برخوردار باشد. یک کیس بزرگ تر علاوه بر امکان استفاده از قطعات با ابعاد بزرگ تر، فضای کافی برای نصب فن های بیشتر را نیز فراهم می نماید که می تواند به خنک سازی بهتر سیستم یاری کند.

هنگام اسمبل کردن یک کامپیوتر گیمینگ، برای قدرت پردازش خام بر روی CPU و GPU اولویت قرار دهید و عملکرد روان را با رم کافی و حافظه سریع تکمیل کنید. روی یک سیستم خنک نماینده مستحکم برای حفظ دمای مطلوب سرمایه گذاری کنید و برای تجربه بازی واقعاً فراگیر، مجموعه خود را با یک مانیتور با رفرش ریت بالا همراه کنید. در نهایت، سازگاری تمام قطعات را در نظر بگیرید و روی قطعات باکیفیت سرمایه گذاری کنید تا کامپیوتر گیمینگ شما برای سال های آینده به روز باقی بماند.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 5 خرداد 1403 بروزرسانی: 5 خرداد 1403 گردآورنده: nbdfars.ir شناسه مطلب: 1145

به "کدام قطعات برای کیس گیمینگ بیشترین اهمیت را دارند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کدام قطعات برای کیس گیمینگ بیشترین اهمیت را دارند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید