چرا تفکر واقع بینانه از تفکر خوش بینانه بهتر است؟

به گزارش وبسایت دانشجویی، بسیاری فکرمی نمایند داشتن یک دیدگاه خوش بینانه راز خوشبختی است. درحالی که خوش بینی و بدبینی هر دو خطراتی دارند. اگر افراد خوش بین همواره تصور نمایند که اتفاقات خوب رخ خواهد داد، ممکن است به راحتی ناامید شوند. افراد بدبین بیشتر به سمت احساساتی مثل افسردگی یا اضطراب کشیده می شوند. درواقع گزینه دیگری وجود دارد که برای سلامتی شما کاملاً بهتر است و آن تفکر واقع بینانه است.

چرا تفکر واقع بینانه از تفکر خوش بینانه بهتر است؟

چه شواهدی نشان می دهد که تفکر واقع بینانه بهتر از تفکر خوش بینانه است؟

به گزارش خبرنگاران، تفکر بدبینانه و خوش بینانه فکر شما را وارد دنیایی خیالی می نمایند. شما یا به بدترین چیزی که ممکن است رخ بدهد یا به برترین نتیجه ممکن آن فکر می کنید. این شیوه های تفکر درواقع واقعیت را به حساب نمی آورند. تفکر خوش بینانه و بدبینانه در انتهای یک طیف قرار دارند و نقطه میانی آن واقع گرایی است. خوش بین های واقع گرا نیز نگاه خاصی به دنیا دارند. اگر این طور فکر می کنید، احتمالاً محتاطانه به نتایج خوب امیدوار خواهید بود؛ اما این امید شما را از برداشتن گام های لازم برای رسیدن به اهدافتان باز نمی دارد.

زمانی که روی تفکر واقع گرایانه تمرکز می کنید، واقعیت را در اولویت قرار می دهید و این می تواند به شما یاری کند به جای اینکه شدیداً ناامید شوید یا خودتان را گول بزنید، موقعیت هایی را که در آن قرار دارید، درک کنید. یکی دیگر از بخش های مهم تفکر واقع گرایانه این است که فکر خود را به زمان حال معطوف می کنید. وقتی واقع بینانه فکر می کنید، با آنچه در اطرافتان می گذرد، هماهنگ می شوید. ممکن است به مواردی مثل صدا های حیوانات در اطرافتان، احساستان ضمن مصاحبه با عزیزان، حس نور خورشید روی صورت و احساس ایجاد شده در بدنتان طی یک پیاده روی طولانی توجه بیشتری کنید.

نکته این است که روی آنچه می تواند باشد یا نیست، تمرکز نکنید. درعوض روی لحظه حال خود و اینکه چگونه حال کنونی شما می تواند به یاریتان بیاید، تمرکز می کنید. مطالعات نشان داده اند که داشتن باور های واقع بینانه می تواند به معنای خوشی بیشتر باشد. محققان سطح انتظارات را آنالیز نموده و آن را با طیفی از انتظارات مورد مشاهده مقایسه نموده اند. باتوجه به معیار های در نظر گرفته شده، مطالعات بالاترین سطح سعادت و خوشی را در ارتباط با تفکر واقع بینانه مشاهده می نمایند.

تفکر واقع بینانه بدون توجه به نتیجه حاصل از یک موقعیت شما را به سمت سعادت و مهارت های سازش کارانه راهنمایی می نماید. اگر فوق العاده خوش بین هستید، ممکن است وقتی همه چیز آن طور که انتظار دارید پیش نرود، بعداً متحمل هزینه های روانی منفی شوید. افراد خوش بین اما واقع گرا تمایل دارند افکار امیدوار نماینده تری به واقع گرایی خود داشته باشند. خوش بینان واقع گرا اعتقاد دارند که پیروز خواهند شد؛ اما این را نیز می دانند که باید برای رسیدن به پیروزیت کوشش نمایند. آن ها به احتمال زیاد با دقت برنامه ریزی می نمایند، در برابر چالش ها پشتکار دارند، راه کار های مناسب انتخاب می نمایند، برای رسیدن به اهداف کوشش می نمایند و همیشه آماده هستند.

اگر مثبت اندیش هستید، استرس نداشته باشید. افرادی که تمرکزشان تنها بر این است که کار ها آن طور که امیدوارند پیش برود، بیشتر ناامید می شوند یا درنهایت با نتایج بدتری روبرو خواهند بود. هنگامی که انتظارات خود را حول تفکر منطقی تنظیم می کنید، احتمالاً اضطراب کم تری در خصوص نتیجه خواهید داشت. حتی افراد خوش بین نیز نتایج را اشتباه درک می نمایند و دچار احساسات شدیدی می شوند. این احساسات می توانند سعادت کلی شما را کاهش بدهند.

یکی دیگر از مزایای تفکر واقع گرایانه این است که خود را به لحظه حال متصل می کنید. با فکر کردن به زمان حال نسبت به فکر خود کاملاً آگاهی دارید.

یک تمرین خوب فکر آگاهی شامل مراحل زیر می گردد:

ساکت نشستن

بستن چشم ها

تمرکز روی تنفس

آگاهی از صداها، احساسات و ایده ها به آرامی

اجازه عبور هر فکر یا احساسی بدون قضاوت از درونتان

تمرکز دوباره بر تنفس

روان شناسان معتقدند شما می توانید خود واقعی و صادقتان را به وسیله فکر آگاهی بشناسید. بعضی اینکه خودتان را پیدا کنید و بدون هیچ قضاوتی خودتان را درواقعی ترین شکل بپذیرید، نشانه سلامت می دانند. یک فرد سالم از نظر روانی واقعیت را همان طور که هست، درک می نماید و آن را مطابق با خواسته ها و آرزو های خود تغییر نمی دهد.

اگر نتوانید واقعیت را همان طور که هست بپذیرید، ممکن است استرس و اضطراب بیشتری احساس کنید. این ناهماهنگی شناختی باعث ایجاد تنش در فکر شما می گردد که می تواند تمرین فکر آگاهی شما را از بین ببرد.

درحالی که افراد خوش بین مدت هاست به خاطر سلامت فکری شان مورد تحسین قرار می گیرند؛ اما معین شده است که تفکر واقع بینانه در دراز مدت فکر شما را سالم تر نگه می دارد. ایجاد توقعات معقول برای خود و اطرافیان به شما یاری می نماید تا در زندگی استرس کم تری داشته باشید.

زمان آن فرا رسیده است که بدبینی و خوش بینی را کنار بگذارید و واقع بینانه فکر کنید. وقتی خود را برای منطقی شدن و تفکر انتقادی در خصوص موقعیت آموزش می دهید، احتمالاً انتظار نتایج معقولی خواهید داشت. این شیوه افکار بهتر و سلامت روان را برای شما در آینده به ارمغان می آورد. اگر ضروری است با فردی در خصوص استرس، اضطراب یا افسردگی صحبت کنید، می توانید با یک متخصص روانشناس تماس بگیرید. آن ها می توانند در خصوص تجربه تان با شما صحبت نمایند.

منبع: webmed

منبع: فرارو
انتشار: 28 آذر 1400 بروزرسانی: 28 آذر 1400 گردآورنده: nbdfars.ir شناسه مطلب: 733

به "چرا تفکر واقع بینانه از تفکر خوش بینانه بهتر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا تفکر واقع بینانه از تفکر خوش بینانه بهتر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید