طباطبایی: قهرمان آسیا شدیم اما می توانستیم بهتر هم باشیم، بعضی در مقدار نام خود نبودند
به گزارش وبسایت دانشجویی، رییس فدراسیون کاراته با بیان اینکه قهرمانی کاروان کاراته ایران در آسیا نشان دهنده ظرفیت بالای این رشته برای ورزش ایران است، گفت: با وجود قهرمانی معتقدم بعضی نفرات در حد و مقدار های خود ظاهر نشدند و می توانستیم بهتر عمل کنیم.
سید حسن طباطبایی در مصاحبه با خبرنگاران، درباره قهرمانی کاروان کاراته ایران در رقابت های آسیایی 2021 قزاقستان، اظهار کرد: اگر کاروان کاراته ایران با ظرفیت تقریبا کامل خود به رقابت های قهرمانی آسیا اعزام شد، با حمایت های شخص آقای سجادی وزیر ورزش و آقای صالحی امیری رییس کمیته ملی المپیک بود که شخصا ورود کردند، آقای علی نژاد ورود کرد و همه یاری کردند تا در این اوضاع مالی و تحریم های ظالمانه، تیم های ملی کاراته ایران در تمامی رده ها به مسابقات آسیایی اعزام شوند. حضور در این رقابت ها یک محک جدی برای ارزیابی سرمایه های کاراته ایران برای ادامه پیروزیت در رویدادهای پیش رو با رفع کردن نقاط ضعف و برجسته کردن نقاط قوت بود.
رییس فدراسیون کاراته، اضافه نمود: این مسابقات نشان داد بسیاری از کشورهایی که تا چند سال پیش هیچ نام و نشانی در آسیا نداشتند، در حال حاضر جزو مدعیان شده اند و به سکوهای اول تا سوم آسیا رسیدند. این موضوع نشان دهنده توسعه کاراته در آسیا و حاکی از سرمایه گذاری گسترده کشورهای مختلف برای پیشرفت در رشته کاراته است.
وی با بیان اینکه بانوان کاراته ایران همپای مردان توانستند در این رویداد برای ورزش کشور افتخارآفرینی نمایند، گفت: این امر نشان دهنده این است که بانوان ما علاوه بر بعد همگانی، در بعد قهرمانی نیز در رشته کاراته همچون مردان و حتی در بعضی موارد بهتر از آن ها نیز برای ورزش ایران مدال آوری می نمایند که این امر حاکی از ویژگی منحصر به فرد رشته کاراته است.
رییس فدراسیون کاراته، ادامه داد: نکته دیگر این رقابت ها، این بود که کاتای ما با توجه به اینکه در یکی دو سال گذشته شورای سیاست گذاری کاتا تشکیل شده بود و اعضای این شورا زحمات زیادی هم کشیدند، سال جاری هم در بعد فنی و هم در بعد مدال آوری پیشرفت قابل ملاحظه ای داشت. رشد کمی و کیفی کاتاروهای ایران در این مسابقات، خروجی برنامه ریزی و نظارت شورای سیاست گذاری کاتا بود و جا دارد از این شورا هم در بخش بانوان و هم در بخش آقایان تشکر کنم که باعث بارور شدن این ظرفیت بزرگ در کاراته ایران شدند.
وی درباره ارزیابی خود از عملکرد نمایندگان کاراته ایران در این رقابت ها، گفت: به اعتقاد من عملکرد تیم های اعزامی ایران در رده های نوجوانان، جوانان، زیر 21 سال و بزرگسالان در مجموع مناسب بود و خروجی آن نیز تعداد مدال هایی بود که در این رقابت ها بدست آمد و قهرمانی ایران را در پی داشت. تقریبا 80 درصد از نفرات اعزامی پیروز به کسب مدال شدند که نشان دهنده اعزام کیفی به مسابقات قهرمانی آسیا بود.
طباطبایی اعلام کرد: بعضی رده ها در این مسابقات خیلی خوب ظاهر شدند و در بعضی رده ها نیز متاسفانه مسائل مربوط به داوری یا موارد دیگر و شرایطی که میزبان مسابقات فراهم نموده بود، باعث شد به حق خود نرسند. با همه این اوصاف کاراته ایران در مجموع تمامی رده ها با اقتدار بر سکوی نخست آسیا ایستاد. نفراتی که در این مسابقات مدال گرفتند نباید مغرور شوند و بعلاوه ورزشکارانی که به مدال نرسیدند نباید مایوس شوند چرا که این مسابقات سنگ محک جدی برای رویدادهای مهم پیش رو بود. قطعا وزن به وزن این رقابت ها و عملکرد تمامی نفرات اعزامی برای رویدادهای مهم پیش رو مورد ارزیابی دقیق قرار می گیرد تا با رفع کردن نقاط ضعف، در جهت پیشرفت کاراته گام برداریم. قطعا کاراته ایران همانطور که بارها ثابت نموده، این ظرفیت را دارد که باز هم برای ورزش ایران افتخارآفرینی کند.
رییس فدراسیون کاراته، در ادامه گفت و گو با خبرنگاران، درباره عملکرد نه چندان خوب تیم ملی بانوان ایران در این مسابقات، اظهار کرد: یک مسابقه یا یک رویداد نمی تواند دلیلی بر ضعیف یا قوی بودن یک ورزشکار یا یک تیم باشد، اما با این اوصاف باید بگویم بعضی ورزشکاران ما در حد و میزان های نام خود ظاهر نشدند که البته این موضوع دلایل مختلفی دارد و قطعا به وسیله کادر فنی مورد ارزیابی قرار می گیرد. اینکه نفراتی مثل سارا بهمنیار یا بعضی دیگر از نفرات شاخص نتوانستند به مدال برسند یا در میزان های خودشان ظاهر نشوند باید مورد آنالیز قرار گیرد اما یک مسابقه نمی تواند به تنهایی دلیلی بر این باشد که این ورزشکاران در شرایط مسابقه نبوده اند.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به بی انگیزگی بعضی نفرات سرشناس تیم بانوان، بهتر است زمینه حضور چهره های مستعد رده های پایه در تیم بزرگسالان مهیا گردد، گفت: قطعا رده های پایه آینده کاراته ایران را تضمین خواهند کرد. اینها سرمایه هایی هستند که خیال خانواده بزرگ کاراته را تا حد زیادی راحت می نمایند. باید با همه توان برای حفظ این سرمایه ها کوشش و زمینه حضور و کسب پیروزیت آن ها در تیم های ملی را مهیا کنیم. معتقدم تک تک بچه ها مخصوصا در رده های بزرگسالان این ظرفیت را دارند که در رویدادهای پیش رو بهتر از گذشته ظاهر شوند. قطعا تمامی نقاط ضعف نفرات اعزامی و نتایج آن ها مورد ارزیابی کادرهای فنی قرار می گیرد.
طباطبایی در خاتمه درباره بعضی انتقادها از کاراته ایران علی رغم کسب عنوان قهرمانی آسیا، گفت: آنچه معین است این است تیم ایران با اقتدار قهرمان آسیا شد. قبول دارم در بخش هایی می توانستیم بهتر ظاهر شویم اما نتیجه یک رویداد برای یک ورزشکار یا یک تیم نمی تواند دلیلی بر خوب یا بد بودن آن ها باشد. کسب عنوان قهرمانی آسیا نشان داد کاراته ایران از ظرفیت بالایی برخوردار است اما ضروری است نقاط ضعف نیز رفع شوند.
منبع: خبرگزاری ایسنا